Sezóna zabíjení

58%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Takový komorní příběh o pomstě a o válce, který hlavně v první polovině působil hodně zajímavě. Jenže když pak má Travolta možnost De Nira 3x dostat a místo toho jen kecá (to samé i v opačném gardu - Robert raděj dělá džus), je jasné, že logiku už tady nenajdeme. Celkem škoda, mohlo to být o třídu lepší. 6/10
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
A proč ne? Umírněný, střídmý snímek, který těžil z jednoduchosti. Výborný Travolta, který roste do rolích padouchů čím dál tím víc. Souboj staříka s bosenským extrémistou, jeden by to tipoval na krátký proces, ale ne radno staříka, U.S. veterána, podceňovat. Zprvu si hrání na indiány vypadalo trochu nudně, ale postupně to nabíhalo na obrátkách a já se dobře bavil. 75%.
Fanik
Fanik
3 066 bodů
6
Ano je to nelogická blbost. A hraný přízvuk Johna Travolty je příšerný. Ale zase se tam něco pořád děje takže se nenudíte. Ale neustálé střídání hraní si na kočku a myš si mohli tvůrci odpustit, je to postupně docela otravné.
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
6
Na de Nira se dobře kouká, tak to rychle uteklo, Travolta je o poznání horší. Ale vůbec nic to ve mě nezanechalo. Kromě pocitu z nepoctivé filmařiny. Podivné barevné korekce a digitální "efekty" mě dloubaly do očí. Trochu opravdové realistické syrovosti by tomu rozhodně neuškodilo. Ale je pravda, že co se týká nápadů s mučením, tak tam byly nečekaně dobré. Jenže pak se z do toho zase začalo cpát "obyčejné lidské drama" a závěrečný patos to pak totálně pohřbil.
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
4
Tak nevím, ze začátku to vypadalo na dost slušný film, ještě do té doby než pánové vyrazili na lov. Pak jsem čekal, co se z toho vyklube. A ono celkem nic, kromě pár propíchnutých lýtek a tváří, po kterých pánové stále čiperně poskakovali a pokračovali ve svých bitkách. I poté, co se s autem převrátili a všichni už by byli dávno mrtví nebo alespoň smrtelně zranění. Ale stačilo se jen oklepat a pokračujeme dál. A vše nakonec dobře dopadne. No zřejmě si režisér myslí, že divák je debil. Jinak si to nedovedu vysvětlit. A bohužel to nezachrání ani herecké výkony Roberta DeNira a Johna Travolty. Škoda
hofmi
hofmi
532 bodů
4.5
Z celkem slušně se vyvíjejícího filmu se stala nezáživná podívaná, kde šlo spíše o psychologický souboj. De Niro i Travolta se sice snažili, ale málo platné niiiiic moc z toho nevzešlo. Nedoporučuji nikomu, kdo očekává nějakou lepší akci. Je škoda, že přes hvězdné obsazení je výsledek tak bídný.