Nymfomanka, část II.

61%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Druhá část příběhu nymfomanky se nese ve stejném duchu, jako ten první. Nymfomanka vypráví, posluchač vše převádí do svého pohledu na život. Druhá část je více melodramatická, chybí to vzrušení a napětí, které měla první část. Konec ale vše vylepšil a celkově je to za mě stále pěkný snímek.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Těžko hodnotit druhou část něčeho, co je vlastně jeden film, ale budiž. Společně se ztrátou hrdinčiných orgasmů Trier o něco přitvrdil. Byla jsem hodně spokojená s tím, že se nebojí vytěžit i hodně kontroverzní témata (potraty) a radost mi udělaly i některé drobné scénky (nezaslouží si pedofilové, kteří svou touhu celý život potlačují a nikdy nikomu neublíží, spíš obdiv?). Boj Charlotte Gainsbourg o návrat orgasmu je vyváženě vtipný (trojka s rozhádanými černochy), drsný (pan K.) a místy i dost děsivý (nehlídané dítě a paralela s Antikristem). Bohužel ze všech možných ať už důstojných nebo recesistických konců zvolil režisér ten méně povedený, který mi k postavě Stellana Skarsgarda tak, jak byla do té doby vykreslená, příliš neseděl.
Michudy
Michudy
1 290 bodů
6
Příspěvek obsahuje spoiler!
mil78
384 bodů
7
Trochu méně zajímavý než první film, ale s krásně černohumornou pointou.
Bigrambo
Bigrambo
238 bodů
9
Jen info úvodem: viděl jsem obě části hned po sobě, proto hodnotím a komentuji Nymfomanku jako jeden film. Nymfomanka je jeden velký producentský podvod na diváka! Jednak je film uměle rozdělen do dvou částí jenom z toho důvodu, aby z nás kina vytáhla více peněz, přitom ani jedna část jako samostatný film podle mě nemůže nefungovat. Další producentskou fackou do tváře je hned úvodní titulek, kdy nám sdělují, že se jedná o zkrácenou verzi, na jejímž prostříhání se nepodílel Lars von Trier, což člověka taky dost naštve (ve filmu jsou navíc dva nebo tři opravdu nepovedené střihy, které vypovídají o kvalitách „cenzora“). No a pak ještě ta mediální masáž… Ale tu už nebudu rozvádět. To by bylo ovšem co se negativ týče asi vše. Holt když někdo natočí tolik kvalitního materiálu, jako Lars, tak mu to nedokáží pokazit ani šibalští producenti. Lars von Trier prostě stvořil Nymfomanku, film plný sexu, přičemž o sex v něm vlastně vůbec nejde. Film, který se rozhodně všem líbit nebude a ani nemůže, dokonce bych tipnul že těch, kterým se líbit bude, bude menšina. Já jsem si ovšem vyprávění Joe užil a Seligmanovy paralely byly skvělé! Také mě bavily Larsovy „odkazy“ na jeho starší filmy. Našel jsem zatím tři, třeba při dalším zhlédnutí objevím další (Antikrist – lezoucí dítě, Dogville – parkování auta, Království – vstup do nemocnice). Moc se těším na directors cut a tajně doufám, že půjde také do kin! Film bych doporučil hlavně těm, kteří ví, co od Larse von Triera můžou čekat a nejdou na film jen kvůli názvu. Závěrem bych ještě podotkl, že takto plný Světozor jsem ještě neviděl…
Silen.c.e
94 bodů
8
Druháčást je opravdu druhou polovinou filmu a všechny šťavnaté příhody mládí již pominuly. Nastupuje drsnější dospělost, která je ale lépe okořeněna v režisérské verzi nádhernou scénou potratu, které nenechá jediného diváka při klidu. Trier si holt jedeopět svoje a i přes nevoli diváků servíruje to co chce, ne to co lidé chtějí. Pro tyto jedince bude v únoru zajištěno promítání 50 odstínů šedi.
vlastimil-burian
60 bodů
7.5
Velmi zajímavý film. Klobouk dolů. Doporučuji všem.