Únos

69%
Únos

Tentokrát Lindholm jako jeden z nejzajímavějších mladých dánských režisérů přináší realisticky vyobrazených příběh mužské posádky nákladní lodě, kterou přepadnou somálští piráti v Indickém oceánu. Životy jednotlivých členů posádky se náhle ocitají v rukách Somálců a stávají se jen předmětem nelítostného vyjednávání pirátů s vládou, sídlící v Kodani. Podobně jako jeho debut R, i tento snímek se vyznačuje dokumentaristickou estetikou a klaustrofobně budovanou atmosférou strachu a zvyšujícího se napětí.




hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nějak jsem prostě z toho neměl ten pocit, že jsou kluci v pořádný bryndě a to telefonické haštěření o ceně prostě na vytvoření pořádného dramatu nestačilo. Závěr ale trochu výsledný dojem vylepšuje. 6/10
pantak
pantak
3 367 bodů
8.5
Příběh podle skutečné události který je velice působiví.
harry456
harry456
2 437 bodů
6
Hodně syrové. Za celou dobu nemá film jediný hudební doprovod, což ještě více umocňuje tu nepříjemnou a krutou realitu. Na konci vám z toho moc dobře na duši nebude, ale těžko se do té role vžít, když je takováhle situace pro nás téměř nepředstavitelná a v našich zeměpisných šířkách nereálná. A nevím jak v reálu, ale mít trpělivost měsíce vyjednávat s pirátama.

Dodatečné informace

Původní název:
Kapringen (více)
  • Dánsko Únos
  • Dánsko Kapringen
Premiéra v ČR:
11. 7. 2013
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Dánsko
Čeština:
Únos je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné