Noční jízda

70%
Noční jízda
Plakát traileru
Ivan Locke má manželku, dva syny a dobrou práci. Je noc a Locke je na cestě z Birminghamu do Londýna. V autě uskuteční několik důležitých telefonických hovorů, které mu od základu změní život. Hovoří se ženou Katarinou, syny, s bývalou kolegyní Bethan, ale i s šéfem Garethem a kolegou Donalem. Z pozice spolujezdce divák sleduje Lockovu upřímnou, ale i neúprosnou snahu prosadit rozhodnutí, které před několika málo hodinami učinil. Locke pociťuje, co znamená rozdíl mezi nikdy a jednou... Uznávaný scenárista a režisér Steven Knight dokazuje, že k natočení silného snímku „stačí" čtrnáct dní, skvělý herec (excelující Tom Hardy), výborný scénář a malý prostor kabiny auta. Světla podél dálnice dodávají filmu až mystickou atmosféru, která provází Lockův přechod mezi dvěma životy. Neuvěřitelně lidské drama, které v divákovi vyvolává mnoho otázek o vlastních životních postojích, bylo od své premiéry na loňském MFF v Benátkách uvedeno na mnoha filmových festivalech. (MFF Karlovy Vary)



Recenze: Noční jízda

Kinobox.cz
90%

Závěrem jen snad přání, aby se našel český distributor se stejnou odvahou, jakou měli britští producenti, když dali zelenou natočení filmu vyprávěném v reálném čase o muži, co jede v autě z práce. Vnímavému českému divákovi by tak poskytli filmový zážitek, jaký v tuzemských kinech (nemluvě o českých filmech) jen tak neuvidí.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Dobrá reklama na Toma Hardyho. Jinak jede všechno od scénáře po režii na autopilota. Trochu mě i štve, že to vlastně stačí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Ivan Locke řeší situace rázně. Během 80 minutové jízdy zvládne promíchat betonovou směs i svůj rodinný život. Zajímavý nápad a dost dobrý Hardy, ale na nějaký větší zážitek to prostě nestačí. 6.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Respektovaný scenárista Steven Knight dal odpověď na otázku, zda se dá natočit emocemi nabitý film v autě na dálnici s jedním hercem a mobilem. Ta odpověď je jednoznačně pozitivní. V hlavní roli naprosto exceluje Tom Hardy. Každopádně dopředu je lepší nic nevědět a jen se dívat. Zajímavý nezávislý filmík.

Dodatečné informace

Původní název:
Locke (více)
  • USA Noční jízda
  • USA Locke
Země původu:
USA, Velká Británie
Rozpočet:
2 mil. USD
Tržby:
4,64 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění