Pistolnice Jane

57%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
V podstatě by se dalo napsat, že se jedná o westernový příběh určený převážně pro dámskou část diváků. A není to jenom tím, že je hlavní hrdinkou žena. Ta dějově požádá svého bývalého milence o pomoc, aby ochránila svého manžela před gangem snažící se ho zabít. Takže tu máme farmu a nějakou bandu s touhou ji dobít. Ano, je to klasická převážně westernová šablona tentokrát však zpracovaná přeci jen krapet jinak. Každý na větě má svůj příběh, svůj osud, své trápení a tady je nám to postupně u hlavních postav názorně ukázáno. Vyprávění o každém z nich probíhá za použití flashbacků a během toho občas nechybí ani slzy. Divácky se tak postupně dozvíme co se kde a komu stalo a proč to všechno vyvrcholilo až do současné situace. Na western hodně netypické, proto to zmíněné zaměření na dámské publikum. Páni nad tím tak leda ohrnou nos, neboť se nedočkají hlavně pořádné akce, jak se na western sluší a patří. Ale ze zbraní se tu samozřejmě vystřelí, neboť o komorní snímek se zase také nejedná. Jane, o které to celé je, je zvýrazněna jako obyčejná žena a ne jako nebezpečná pistolnice, jak k tomu svádí název filmu. Její přirozenost z ní tedy nedělá lecjakou akční hrdinku. Příběh je jednoduchý, převážně konverzační, ale s pořádnou výpravou a ohromující kamerou. Snímek neustále provázely problémy a to jak během příprav a natáčení, tak i v době distribuce, takže komerčně dopadl tak, jak dopadl. To už je prostě úděl takových snímků. Špatný však rozhodně není. Jen z toho nelze očekávat superhrdinství pistolníků a nabubřelé přestřelky.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Pár dnů po Godless by to měl asi každý western těžké, ale tohle bylo fakt hrubě nezvládnuté. Obsazení špičkové (což po těch problémech s natáčením je malá výhra), ale ten scénář plný patetických keců a hysterické Natálky je fakt pekelný. Flashbacky uspávající a McGregor bohužel nevyužitý.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
1.5
Nudný novodobý western ve kterém se víc kecá než střílí. To nejhorší však je, že mi to spíše přijde jako romantická sra*ka zasazená do doby kovbojů a banditu. 1 hvězda za Nataliu Portman, je stále krásná. - 15%.