Velký draft

74%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8.5
Na americký fotbal rád koukám v TV,ale všechno okolo tohoto sportu je pro mne jinak španělskou vesnicí. O to více jsem překvapený jak mne snímek zaujal a bavil. Kevin je fantastický a jeho roli jsem mu naplno věřil. Reitman to vše navíc natočil velmi přehledně a hlavně zábavně.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Pěkný sportovní snímek, ve kterém ani nejde tolik o sport jako takový, ale o zákulisí při boji o talenty ( draft ). Příběh doplňuje ledově klidně působící Kevin Kostner i v situacích kdy mu není do zpěvu. Vše s poselstvím, že zlato není vždy to, co se třpytí. 70%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Draft NFL, to je pro mě asi jako běžný den na Wall Street. Vůbec nevím o co tam sakra jde, pořád se jenom někam volá a smlouvá, ale faktem je, že když tohle téma amíci vždycky zfilmujou, je to zatraceně chytlavé. Určitě zajímavější než přechválený Moneyball. _ Napodruhé a napotřetí pořád skvělé. Dávám pátou.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Draft Day čerpá dramatické situace z intuitivního jednání, které jinak specializovaný komediograf Ivan Reitman (Krotitelé duchů, Dvojčata, Šest dní a sedm nocí, Evoluce) dokázal velmi slušně zinscenovat a z romantického jiskření mezi Costnerem a Jennifer Garner (Klub poslední naděje, Juno). V čem je tedy tahle podívaná zajímavá? Jednak slušným scénářem a věrohodným zachycením prostředí a druhak zejména solidními hereckými výkony, které zkrátka fungují.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
8
"Tohle je jinej svět, než byl před třiceti vteřinama." Ne, kecám, než byl před celými 110 minutami! Americký fotbal je sport, kterej je většině evropanům úplně u p*dele. Štve nás, co si usmysleli nazývat fotbalem, když téměř všude na světě je to jinak sport číslo jedna. Jenže popularitu to zkrátka má a jako každý sport i své výborné legendární momenty. I když bych chtěl, a dovedl si to s klidem představit, aby se to odehrávalo pro změnu v hokejovém prostředí NHL. Kde stejně jako zde je draft něco fantastického, navíc jde o daleko přístupnější sport pro větší část světa. Magie by zůstala, jen by mně (a velké mase) evokovala úplně jiný emoce. Ale i tak si film drží to úžasné kouzlo draftové hry. Kdy se tak moc bijete o pole číslo jedna až nakonec po letech zjistíte, že to je tragéd. Kdy jen tak protože musíte, nakonec vezmete někoho na stém pořadí, ale on se zapíše do historie jako někdo výjimečný. Kdy si v jedné chvíli rozporodáváte budoucnost, aby jste v nejbližších letech měli ty nejlepší. Kdy během pár minut jste veškeré svoje trumfy zahodili za to nejvyšší - eso - aby jste ho v zápětí zase radši vyměnili za tři menší - krále, dámu a kluka. A pořád dokola a dokola... Brilatní hazard, kdy s hráči (s lidmi) jednáte úplně proti jejich podstatě. Už jako hráč rešíte ubytování v LA, když tu náhle vás vymění na Floridu. Nádherná to proměnlivost! Kevin Costner jako nejlepší hazardní hráč věří svým kartám, věří že když je vymění, dostane ty ještě vyšší. A to i za situace kdy všichni ostatní kroutí hlavou. Parádní náhled do struktury sportovního týmu, kdy musí najít společnou řeč trenér, manažer a ještě majitel. Závěrečná půlhodina je něco neuvěřitelného a důvod proč se vůbec na tehle snímek podívat. Super sportovní film, kde se sport vlastně ani nehraje! 80%
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
milovnici NFL budu v siedmom neby, nas ostatnych potesi drama suvisiaca s draftovanim a s tym spojenymi machinaciami, skoda ze si scenaristi povedali ze to nie je dost a do filmu este narubali milostnu linku (nuda) a rodinnu dramu (hroza). ak by zostalo len u costnera a jeho slovnych prestrelkach s trenerom svojho tymu a ostatnymi GM-amy tak je zazitok z filmu este vacsi. na moneyball sa to ani z daleka nechyta a reitman uz asi nepride s peckou typu ghostbusters, costner je vsak i na starsie kolena stale sympatak a dokaze utiahnut film...
leafroller
leafroller
3 023 bodů
8
Dobrých filmů se sportovní tématikou ubývá, takže každý nový hltám s nadržeností teenagera. Po naprosté extázi z Moneyballu, který byl okořeněn inspirací ve skutečném příběhu, je Velký draft dalším příkladem, že sport se odehrává minimálně z 50% mimo hrací plochu. Profesionálně natočený snímek vyniká především kamerou a střihem a ty necelé dvě hodiny utečou doslova jako voda. A i když jsem moc nepochopil, v čem spočívala ta obrovská výhoda, za kterou hlavního hrdinu v závěru opěvovali (dost mi to připomínalo Amynu hlášku o Indiana Jonesovi), postupy a mechanismy draftování mi díky tomuhle filmu přijdou více srozumitelné.
Kuca25
2 132 bodů
8
Dlouho jsem neviděl takový americký film, který by mě svým závěrem naprosto rozveselil. Já samozřejmě miluju sportovní filmy a draft je něco co mě láká každý rok, ale neznamená, že každý sportovní film mě hned učaruje. To vůbec ne, v tomhle případě jsem byl, však nadšený. Nebyl potřeba ani žádný sportovní výkon k tomu abych cítil napětí a stres. Vyjednávání bylo vždy něco co mě bavilo a takový majstrštyk na konci no to bylo něco. Všichni herci do svých rolí pasují dokonale, ale neřekl bych, že někdo vyloženě vyčníval. Tentokrát to nebylo o hercích, ale o dobře promýšleném příběhu. Co ještě musím pochválit je přecházení mezi určitými scénami, to mě neskutečně bavilo. Takže na závěr hodnotím jen kladně.
kijifa
kijifa
335 bodů
8
Ještě nedávno mi byl americký fotbal fuk, jen sport, který si krade název od našeho fotbalu. V té době by asi i moje hodnocení bylo úplně jiný. Jenže nedávno jsem si zjistil něco málo o pravidlech, podíval jsem se na pár zápasů a docela jsem tomu přišel na chuť. Draft day provede diváka zákulisím dne draftu hráčů z pohledu manažera týmu. Příběh se tváří reálně a i když se nic akčního neděje, tak docela utíká. Nemůžu si pomoct, ale mě bavil. Takový lehký sportovní vývar House of Cards.
S7evin
S7evin
331 bodů
7.5
Naprosto skvělý film o draftu NFL. Ano, přesně takto to chodí v americkém sportovním průmyslu. Chápu, že se to každému nemusí líbit, ale některé komentáře jsou tu vážně k smíchu a je z nich zcela cítit, že než aby si jejich autoři o draftu alespoň něco základního zjistili, tak to raději zkritizují a poplivou.