Operace Dunaj

32%
Operace Dunaj
Plakát traileru
Film připomíná invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa v srpnu 1968. Vypráví o polském tanku, který se v Čechách ztratí během srpnové invaze. Jacek Glomb říká: „Chci natočit to, čemu se v Polsku říká komediodram, česky tragikomedie. Zajímá mě historie z pohledu člověka, ne ideologie. Je to film o porozumění." Film vychází z divadelní inscenace, kterou Jacek Glomb uvedl v divadle v Legnici v roce 2006. Legnice má k invazi hlubší vztah: byl zde štáb, ze kterého šly invazní rozkazy. Do Legnice byli také po svém zatčení převezeni představitelé Pražského jara.



Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
0
Nejnudnější film za poslední roky v kinech. Kombinace národních stereotypů a stereotypního prostředí, hluchého "humoru" a mrtvolného tempa. K tomu hloupý patos, prázdný symbolismusa trocha historických lží.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
3
Film je historický, tím mě zaujal. Velice mě zklamalo sposta nadávek a sexu. Taky je celekm nemožné, aby bůhví kolik starej tank porazil nový ruský tank, a je taky nemožné aby se Rusáci zastrašilitím že na ně spadne stožár......
miza
miza
2 336 bodů
1
ADEPT NA NEJHORŠÍ FILM ZA POSLEDNICH DESET LET.PROSTĚ BLBOST.

Dodatečné informace

Původní název:
Operace Dunaj (více)
  • Česká republika Operace Dunaj
  • Česká republika Operacja Dunaj
Premiéra v ČR:
23. 7. 2009
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika, Polsko
Ocenění:
Žádná ocenění