Alois Nebel

66%

Komentáře a recenze 52

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4
Komiks jsem nečetl a vlastně jsem do shlédnutí tohoto snímku neměl ani ponětí,že je to podle komiksové předlohy. Vizuální stránka je dokonalá a nemůžu jí vůbec nic vytknout. Originální a černo bílá snímku velmi sluší. Škoda toho děje,který se zbytečně vleče (a to má film jen 81 minut) a ve výsledku je celkem primitivní a prázdný.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Alois Nebel je pro mě jedinečný počin. Vizuální stránka je tak osobitá, že mi vyrazila dech. Černobílá animace hraného filmu není nic nového, ale tohle je jiné. Dějově se nejedná o žádný skvost, ale celkově to na mě zapůsobilo skvěle. Miroslav Krobot byl perfektní volba. 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Na naše poměry výjimečné, ale nudné. Na poměry kohokoli jiného jen nudné. (Přesto přeji tvůrcům velké výdělky a kladné přijetí, protože je Nebel hezké gesto.)
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
8
krásně nebelovské, kdo četl komiksy, toho to asi tolik nezaskočí...tleskám vizuální stránce filmu, pro mě je bez chyby :)
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6
Výtvarná podoba super, je na tom vidět hodně práce, muselo to dát zabrat. Na druhou stranu scénář (dramaturgie) filmu je problémem dílka. Jako kdyby nebyl. Kdo rozklíčuje kdo je kdo ve filmu, v rámci prolínání děje je mistr. Člověk se ztrácí, spekuluje, co se vlastně děje, proč a komu (Roden, Švehlík, Noha, Krobot, Voříšková a miminko, dítě u vlaků, někdo z gardy u vagónů...atd.) Epizody nevadí, atmosféra skvělá, ale film jako celek, to je záhada. V zahraničí tomu už nebude rozumět nikdo, neboť časové roviny, události jsou jen v náznacích a vše je těžce čitelné. Komu stačí skvělé a netradiční výtvarné pojetí,pomalé tempo, pak OK, ale to je pro film málo. Dovolil bych si říci, že tak náročný film, měl mít i náročnou scénáristickou přípravu, neboť se to jeví jako promarněná velká šance, vypadá to jako vytržené stránky z komiksu. Mohlo to být vyjímečné dílko. Kladných 60% dávám především za výtvarnou podobu, které bych dal samostatně klidně 90%, nehledě na příběh.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
6
Že to bude spíš než černobílý Valčík s Bašírem rotoskopický Muž z Londýna od Bély Tarra jsem čekal. Ale že film, ve kterém není skoro žádný děj (a ten je přitom po odhalení zápletky v presskitu hodně primitivní), bude tak nesrozumitelný na základní úrovni motivace postav, to jsem nečekal. Atmoška za 5 bodů, scénář za 2.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
6
Film celkem o ničem, nebo spíše příběh nemasný, neslaný. Ale jinak film s příjemně zajímavou atmosférou.
kawa
3 388 bodů
7
Výborně animované drama , které ale nemá žádnou podstatu, žádné sdělení. Tzn. výtvarno 100% / děj 50%. Herci prakticky nemají co hrát. Krobot se v roli opět trápí až do konce, a tak jediná silná osobnost je podrazák výpravčí Leoše Nohy. Příběh nuda. Ještě Neckářova píseň trochu zvedá rating filmu, ale jinak slabota.
sQelle
sQelle
2 814 bodů
4
Poměrně pro mě povedenou metodou natočení, zamilování se do "Hajzlbáby" a čtení jízdních řádů, mi přijde trochu zbytečně. A to neberu v úvahu investovaných 80 milionů.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7.5
Kouzelný film - hlavně výtvarně. Jako celek působí v čeké tvorbě novátorsky a má svou poetiku. Ve svěrtovém kontextu nic nového ale díky i za to.