Once

70%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Člověk by ani nedoufal,že v dnešní době blockbusteru a přeplácaných filmů může vzniknout takový malý autentický film ze života,který dokáže zaujmout široké publikum. Navíc film doprovází hlavně skvělá hudba Glena Hansarda,kterého mám jako muzikanta hodně rád.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7.5
Ten film je trochu zmatený, ale muzika krásná. Myslím, že ústřední dvojice se potkala v pravou chvíli a na pravém místě a soundtrack je na rozdíl od filmu nadčasový. Motiv vzájemného oslnění, který je zachycen věrohodně, se nepodaří přenést do zbytku filmu, škoda. Oscara oběma přeju, ten okamžik předávání byl velice dojemný.
  • hudba, muzikantské výkony
  • poněkud plytký děj, žádná pořádná zápletka
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Milé překvapení. Jednoduchý, ale působivý film. Jediná výtka je k hudbě, která mi krom pěkné titulní písně přišla dost jednolitá... Jinak ale podobné civilní filmy mají sílu a Once toho umí využít.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Napoprvé "jen" příjemný film, napodruhé o pár let později vynikající zážitek, který má v sobě neskutečnou emocionální sílu...
Fingon
16 886 bodů
6
Velice mě mrzí, že to musím napsat, ale Once mě zklamal(o). Čekal jsem úžasný, i když malý, romantický film s hezkou hudbou. Bohužel musím říct, že oscarem oceňená Falling Slowly je zároveň i tou jedinou úžasnou věcí na tomhle filmu. Hansard si mé sympatie nezískal, tenhle typ hudby neposlouchám. Markéta Irglová byla naopak je docela sympatická, ale to mi tenhle film nezachránilo. Škoda, tak moc jsem se těšil...
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
V jednoduchosti je krása.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6.5
Na povrchu roztomilé, ale uvnitř prázdné a kýčovité. Soundtrack je bezesporu parádní, ale těžko říct, jak by film fungoval bez něj, protože z té dost (naštěstí) střízlivé stopáže většinu z nich zaberou právě písničky a ten zbytek je vlastně zmateným pobíháním kolem, kde dialogy zkrátka působí křečovitě, někdy i nelogicky (hlavní česká postava kleje anglicky, i když je zrovna v pokoji sama?). A u interpretací písní mi vadilo, že Hansard to chvílemi bere až moc vysoko a přitom to žádný tenor není, spíš bas-baryton, takže to všude tlačí falzetem a co chvíli to trhá uši. Nakonec, je to indie film, kamera to hezky doplňuje a finále sice působí jakkoliv, ale popravdě, celkem pravděpodobně, protože ta chemie tady není úplně šťastná.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
john carney a start jeho kariery s feel-good muzikalmi. prijemne pesnicky (hlavne falling slowly a when your mind's made up su vynikajuce) a skvely hansard, ale pre mna zatial najslabsi z jeho trojice filmov...
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
4
Pozor, spoilerovitý komentář (i když se to nezdá, vyzrazuji vlastně celý děj filmu): Geniální soundtrack prezentovaný homevideem, ve kterém se setkají dva lidé, kteří se předtím nikdy neviděli, ale po jednom dni, kdy si dvakrát zazpívají, se už najednou milují, přestože ona je vdaná a on miluje jinou. Vděčný chléb pro lidi, kteří si ještě neujasnili, jak vypadá pravá láska. Osobně si nemyslím, že by byla skryta v nulovém poznání a jednom piánu.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6
Ta oscarová písnička je lepší, než celý film.