Zemský ráj to napohled

58%
Zemský ráj to napohled
Autobiografický příběh spisovatelky Terezy Boučkové vypráví příběhy Marty, jejích dvou dospívajících dcer Majdy a Gábiny a jejich tatínků za dob normalizace. Příběh začíná v předvečer ruské invaze v roce 1968, kdy je Marta s děvčaty a svým partnerem na dovolené v Itálii, a při návratu je doma přivítají tanky a vojáci, kteří jsou všude v ulicích. Ve filmu pak můžeme sledovat, jak rodina bojuje s nastalou situací, zatímco tatínci se bouří proti režimu, ať už jako disidenti v exilu nebo zakladatelé Charty 77, rodina pak čelí následkům jejich činů. Do už tak složité situace navíc přichází klasické problémy dospívání a rodinná dramata, která rodina řeší.



Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
3.5
Velká očekávání, ještě větší zklamání. Spolehnout se na Cibulkovou v jedné z hlavních rolí byl neopodstatněný risk, přehrává jako obyčejně a ruší, ruší ... Vetchý a Hartl to nezachránili - jako by měl film kamsi nakročeno, ale ten závěrečný krok vyšel do vzduchoprázdna. Škoda, chtělo to pevnější a méně milosrdné režijní vedení.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
4
Film, který budí dojmem, že měl někdo v šuplíku hrozně dlouho námět na nějaký film a pak ho náhodou vytáh a hodně rychle tomu spíchnul scénář. Výsledek je totiž velmi neuspokojivý. Herci se snaží, ale nemají co hrát a celé je to velmi zmatené. Byl jsem překvapen, že ve filmu mají být skutečné postavy. To jsem absolutně nepochopil. Konec filmu je úplně mimo.
Cettlovka
5 032 bodů
5.5
Nezaujal

Dodatečné informace

Premiéra v ČR:
19. 11. 2009
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Čeština:
Zemský ráj to napohled je dostupný s českým dabingem

Powered byJustWatch