Škodná

50%
Chorobná závislost na matce může mít až katastrofální následky… V místnosti sázkové kanceláře ohrožuje maskovaný muž pistolí mladou úřednici. Nemá v úmyslu ji zavraždit, ale pouze postrašit, chce ukrást velké peníze. Žena poslušně nahází bankovky z pokladny do tašky maskovaného lupiče, který ji hodlá zavřít na WC, aby nemohla ihned přivolat policii. Nešťastnou náhodou vše uslyší mladík odvedle, který vejde dovnitř úřednici na pomoc. Doplatí však na svou nezkušenost a udělá osudovou chybu: strhne muži s pistolí masku z tváře. Ten okamžitě zareaguje a střelí nečekaného svědka přímo do srdce… Vyšetřovatelé zjišťují, že neznámý vrah už má za sebou přepadení několika pošt a směnáren a na noční loupeže používá masku, kterou lze koupit kdekoliv. Pátrání se rozebíhá ve třech směrech: jedním je vrahův vztah ke zbraním, druhým ona maska a třetím vynikající znalost místa činu. Až se tyto tři osy protnou, budou kriminalisté znát vraha…



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
5
Zcela standardní televizní kriminálka pohybující se mezi inscenací a filmem. Příběh je prostý a zbavený veškerých složitostí, takže přemýšlet se nad tím nijak nemusí. Jeden kýč střídá druhý, ale to už tak prostě pro zjednodušení děje bývá. Na poklidnou odpočinkovou televizní podívanou snímek postačí.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5.5
Je to tak trochu ve stylu amerických béčkových krimi. No jo, Česká televize!!! Táňu Medveckou mám moc ráda, ale zdálo se mi, že tady dost přehrávala. Ten zmetek (její syn) byl odporný až běda, ale Lucie Zedníčková taky nebyla zrovna to, čemu se říká "sympatická policistka". Proč tu pracovnici pošty v nemocnici nehlídali?! To se dalo čekat, že psychopat si ji najde a bude ji chtít umlčet! A trochu víc pozornosti by to chtělo! Když ji vrah veze na vozíčku do suterénu, má na rukou rukavice. Pak si je ale teprve natahuje. To není moc profesionální přístup! Líbil se mi kriminalista před penzí, kterého hrál Oldřich Vlach. Ten byl takový hodně věrohodný a přirozený.

Dodatečné informace

Původní název:
Skodná (více)
  • Česká republika Škodná
  • Česká republika Skodná
Premiéra v ČR:
2. 9. 2007
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění