BrainStorm

73%
BrainStorm
Plakát traileru

Hlavním hrdinou příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svou vlastní situaci úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná, zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku jménem BrainStar...




Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Velmi povedený snímek, který má v našich TV velmi málo prostoru a je to škoda, sousta lidí ho nikdy neviděla... Poklidná sonda do jedné rodiny ,které do života na chvíli zasáhne anděl může znít možná zvláštně, ale divák by se neměl nechat odradit. Jde o celkem hluboký snímek, který se tak zprvu vůbec netváří.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Viděno po nějaké době a nezbývá mi než zvýšit na plné hodnocení, protože tenhle televizní film je opravdový skvost a to nejen hereckým obsazením. Jestli něco opravdu doporučit z českých luhů a hájů, tak tohle rozhodně ano.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
WOW. Jednoduché, poutavé, dobře napsané, řemeslně brilantní. Strachovy konexe s tuzemskou hereckou smetánkou jsou zúročeny na maximum - typově přesné rodinné archetypy v podání typově povědomých herců, kteří je hrají odjakživa a přitom to není trapné a nenutí to ke glosám. Mám pocit, že Brainstorm by se za sebe nemusel stydět ani v kině v konkurenci Michálka a Slámy (a popravdě má ke Slámovi asi nejblíž). Velké překvapení.

Dodatečné informace

Původní název:
BrainStorm (více)
  • Česká republika BrainStorm
Premiéra v ČR:
23. 3. 2008
Země původu:
Česká republika
Čeština:
BrainStorm je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup