...a bude hůř

65%
...a bude hůř
Plakát traileru

Tři hlasy nad knihou A bude hůř: Ivan Sviták: Pozoruhodné je právě to, že autoři těchto vulgárností jsou nejen hrdi na svou vlastní stupiditu a jsou pyšni na absenci kultury, ale že povyšují svůj plevel na kulturní hodnotu. Rio Preisner: Manichejský pansexualismus Dětí ráje bych v té souvislosti definoval jako pasivní antipolitičnost (sebe)zotročených mas v konfrontaci s aktivní antipolitičností otrokářské nomenklatury. Egon Bondy: Rio Preisner a snad i jiní nedovedou v Pelcových Dětech ráje asi číst nic jiného než ty partie o šoustání. Věru není v nich jádro tohoto textu. (...) Je to umělecky zvládnutá výpověď o životě nepoměrně těžším, než si kdy dovedli představit všichni Kerouakové, Ginsbergové, Borroughsové a Bukowští. (oficiální text distributora)




Fingon
16 886 bodů
8
70% Nemám rád notorické kaliče, feťáky a vypatlaná paka, na druhé straně je mi sympatický boj s vládnoucí diktaturou, proti které bych se pravděpodobně postavil také (vzhledem k tomu, že jsem minulý režim prožil jako nemluvně, tohle rozhodnutí mě naštěstí zatím minulo), i když asi jako disident - intelektuál. S hrdiny tohoto snímku mě kromě toho spojují snad jen delší vlasy a záliba v sexu:) Jsem rád, že jsem to neviděl v hospodě, při soukromé projekci doma jsem si to vychutnal mnohem více.
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
1
Čo týmto chcel autor povedať? Totalitný režim sice nebol správny, ale nestotožňujem sa ani so životným štýlom týchto hippisákov – flákať sa, robiť bordel, slopať, huliť, smilniť na každom rohu a vykrádať trafiky. Táto vulgárna banda si život v stoke vybrala sama, tak nech sa nečudujú, že skončia v cvokhause alebo v kriminále. Naviac je táto výpoveď spracovaná dosť nekvalitne a amatérsky (ani obraz ani zvuk).. Chabý pokus o stvárnenie vtedajšej reality.. *za neopozerané tváre, ktoré vystihujú charakter postáv

Dodatečné informace

Původní název:
...a bude hůř (více)
  • Česká republika ...a bude hůř
Premiéra v ČR:
13. 4. 2007
Země původu:
Česká republika