Silicon Valley

81%
Silicon Valley
Plakát traileru

Richard je introvertní počítačový programátor, který bydlí společně se svým nejlepším kamarádem Big Headem, nafoukaným Gilfoylem a sarkastickým Dineshem. Tihle tři asociálové žijí pod dohledem samolibého milionáře Erlicha, který jim nabídne bezplatné bydlení ve svém domě výměnou za to, že získá desetiprocentní podíl ve všech jejich projektech. Poté, co Richard vytvoří vyhledávací algoritmus milionové hodnoty, ocitne se tenhle společenský břídil ve smršti nejrůznějších nabídek a zpanikaří - se svými přáteli se rozhodne založit vlastní firmu. Děj seriálu Silicon Valley je zasazen do světa špičkových technologií ovládaného zlatou horečkou. A právě ti nejkvalifikovanější jedinci předurčení k životu v prosperitě se svým úspěchem vlastně vůbec nedokáží naložit. Tvůrce seriálu Mike Judge (Maléry pana Šikuly, Beavis & Butthead, Tatík Hill), který přináší prostřednictvím tohoto nového komediálního seriálu na obrazovky HBO svůj neuctivý způsob humoru, se nechal částečně inspirovat vlastními zkušenostmi ze slavného kalifornského údolí, kde koncem osmdesátých let působil jako inženýr.(HBO Europe)





Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
1.5
Nejspíš jsem na tento seriál až moc blbej,nebo možná až moc normální. Vážně těžko říct. Každopádně pro mě zcela nevtipný a nudný seriál. V oboru IT jsem jako ryba na souši,takže jsem na to kolikrát hleděl s otevřenou pusou a nevěděl jsem vo co tam jde.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Na základě prvního dílu, takže jde samozřejmě jen o první dojem, ale mám pocit, že tenhle seriál pracuje s ájťáckými archetypy, aniž by z jejich archetypálnosti těžil, a vyhýbá se prvoplánovému humoru, aniž by jo něčím pořádným nahrazoval. V několika momentech jsem měl přesto pocit, že dojem by mohl být z dalších dílů lepší, tak uvidíme...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
S1 5/5.V dubnu jsem to zabalil po 2 dílech, teď jsem tomu dal šanci znova a je to pecka. Jasně, kdo je odkojený teenegerovským TBBT, bude asi zklamaný, ale všem ostatním tohle můžu vklidu doporučit._S2 4/5.Ten moment překvapení je sice už pryč, ale tahle parta ajťáků a její boj s Hooli baví pořád skvěle._S3 5/5.Velká paráda. Tahle parta mi fakt sedí, navíc zrají jako víno. Zatím nejlepší série._S4 4/5.Po nářezové trojce možná trochu slabší série (ty liché mi asi sedí víc), ikdyž i tady se najdou luxusní momenty a plno skvělých nápadů (Dinesh a jeho holka, Hlavoun ve škole atd). Poprvé sledováno v originále._S5 4/5. Asi nejslabší série. Poprvé mám chuť dát jen 3hvězdu, protože děj se fakt nikam neposouvá - na druhou stranu je to pořád pohodová zábava, u které příští rok zase budu.

Dodatečné informace

Původní název:
Silicon Valley (více)
  • USA Silicon Valley
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch