Peklo s princeznou

62%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
5.5
Tato pohádka mi nikdy k srdci nepřirostla a když jí o vánocích dávají v televizi, hledám jinou pohádku, dnes jsem jí dal další šanci a dojem z ní mám stále jen průměrný. Čerti, princezna, dobří herci.. vlastně by to mělo fungovat, jenže divně ztvárněné peklo a chvílemi velmi moderní pojetí mi pohádku kazí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Mádlovo civilní neherectví mi tady moc nesedělo, kult kolem Voříškové taky moc nechápu a mečící Nárožný dokáže znepříjemnit jakýkoliv film. Takže i když to na papíře vypadalo zajímavě, žádná velká zábava se rozhodně nekoná.
Fingon
16 886 bodů
8
70% Vcelku povedená pohádka, kde komediální složka dosti překonává několik zmatených akčních sekvencí. To, že se Voříšková zase svlékne, snad už ani nikoho nepřekvapí, potěší i cameo rolička Miloše Formana jakožto flegmatického strážce brány. Jo a čertice byla k nakousnutí;-)
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Poměrně rychlá pohádka, která má víc nápadů, než dokáže český divák přežít. Má to dobré herce, kteří mají co hrát a scénář, který být trochu delší, dokázal by prodat více všechny postavy a film tak mohl útočit na paškál nejlepších pohádek. I tak ale zůstává dost zábavné podívané, která nenudí a má rychlé tempo.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Překvapivě docela svěží záležitost se slušným komediálním timingem a výborným obsazením většiny rolí (akorát čertíky bych zastřelil). Šmídmajer si podobně jako Strach v Andělu páně čas od času neuhlídá vizuál, ale jinak lze mluvit o spokojenosti s filmem, který je spíše komedií, než pohádkou a který si dle mého více užijí odrostlejší, než děti. Silných 70%, kdo by byl řekl, že to napsal scenárista zhůvěřilosti Panic je nanic...
avenis
avenis
7 963 bodů
6
Ne, toto není povedená pohádka. Musím použít své oblíbené slovo - kostrbatá. Nemám ráda, když se v pohádce nemluví pohádkově, ale mluví se moderně. Například opakování slova "Dobrý?" "Dobrý." (Ve významu "V pořádku".) Na druhou stranu, kdyby to uchopil pan Troška, asi by to bylo ještě horší... Asi jediný, kdo se mi líbil, byl Václav Vydra s jeho huňkou. Betka Stanková mohla malinko ubrat a byla by dokonalá. (29.12.2012)
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Lehce nadprůměrná pohádka, která je skvěle obsazená a také skvěle zahraná. Ovšem v polovině se zasekne na mrtvém bodě a děj se nikam neposune, takže pohádka až do finále spíše nudí. Samotné finále je spíše trapné. Výhodou této pohádky jsou vtipné dialogy především králů, které ztvárnili Nárožný a Postránecký. Romantická linie Mádla a Voříškové není příliš rozvinutá, ale naštěstí to mezi nimi jiskří, herecky to zvládli také na úrovni, ikdyž dle mého mínění, Mádl není zrovna typickej typ, který by měl hrát prince. Ovšem po dlouhém váhání dávám průměrné 3*, ale je to spíše něco mezi 3 a 4*.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 354 bodů
6
Tereza Voříšková v mokré průsvitné blúzce je i za víc než pět hvězdiček. Ale ta pohádka ne.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 110 bodů
6
Řekněme nejlepší porevoluční česká filmová pohádka. Což je asi takové hodnocení jako nejlepší turecký akční film po smrti vůdce Ataturka. V zásadě jsou tu všechny ingredience, které si spojujeme s žánrem "české pohádky" a nic tu nepřebývá. Ale je k zamyšlení, jestli celý ten žánr už není vlastně mrtvý. Teď už se hraje jenom o to, jestli film do kina překonává televizi. Což je hodně malá ambice.
bidlobox
3 802 bodů
Se zavřením jednoho očka se dá tahle současná pohádka přežít.