Kvaska

61%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Celkově mne film moc neoslovil,ale mám rád Daniela Landu a i za něj a za jeho písně jsem ochoten jít s hodnocením mírně nahoru. Herci byli nepřesvědčivý a Tomsa je tak nezajímavý,že nemá šanci sám utáhnout film. Příběhově nevýrazné a nesmyslné,ale právě ty písně celý snímek zachránily.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Nezaujalo mě to z žádného úhlu pohledu. Až na titulní píseň jsou všechny nudné, zápletka je naivní, herci nesympatičtí. Zbytečný a nudný film.
Fingon
16 886 bodů
4
Dana Landu jsem měl rád, respektive jeho hudbu. Líbil se mi i Krysař, i když jsem jej pouze slyšel. A i v tomhle filmu je hudba pravděpodobně to nejlepší, čeho se dočkáte. Vzhledem k tomu, že jsem si vyzkoušel, jaké je to natáčet svůj vlastní scénář, tak místo zdrcujícího setření Mirjam Landa se omezím na to, že to mohlo být mnohem lepší. Co se filmu jako takového týče, tvůrci se zřejmě dost inspirovali Chorus line, který si právě moc mých sympatií nezískal, a to platí i o Kvasce.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Typické divadlo Kalich. Čistě pro příznivce tohoto divadla, jeho herců, jejich hereckého projevu a Landovy hudby. Ostatním vstup zakázán. Tohle není film, ale "pouze" další hra známého divadla, tentokrát ovšem zaznamenaná na filmový pás...
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
2
Dávám jednu za hudbu. Nic jiného si to v tomhle filmu nezaslouří a hlavně herci ne to bylo utrpení.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7
Podle mě relativně koukatelný muzikál se skvělým hudebním doprovodem.
Sarpele
Sarpele
2 434 bodů
2
Tak nějak netuším, co vlastně tvůrci tohoto filmu chtěli vytvořit. Chtěli nám nabídnout úsměvný pohled na zkoušení nového muzikálu? Na to je ve filmu příliš "závažných témat" a samotný muzikál (tuším Můra a motýl) se až příliš podobá Landově běžné mizikálové produkci. Což je trochu matoucí, protože ta je často spíš nechtěnou parodií. ______________ Daleko pravděpodobněji (soudě i podle tohoto textu na oficiálních stránkách) mělo jít o oslavu těch pravých "chlapských hodnot" - jako je chlapské přátelství, síla jít za svým snem, umění sbalit svou vyvolenou a dovednost vyrobit chlast z chleba, vody a droždí - obalenou do jakože fakt dost dobré hudby a spojené s prezentací té super party lidí kolem manželů Landových. ______________ Ovšem i pokud se vám z chlapského sebedojímání nedělá nevolno a Landovy písně pro vás nejsou urážkou vašeho hudebního cítění, pořád ještě najdete dost důvodů, proč vám může Kvaska připadat jako opravdu špatný film. Bylo by zbytečné vyjmenovat všechny nelogičnosti a nesmysly. Jednak by to bylo dlouhé a pak je tady určitě postupně zmíní ostatní. Bylo by laciné napsat, že nejlepší herecký výkon podává tříletá Rozálka, i když je to pravda. Ostatní se většinou buď plácají mezi sebeironickou a vážnou polohou (Korn, Hrušínský, Marek), nebo v horším případě svou roli berou zcela vážně (Vondráčková). Nejlíp vychází postava režiséra v podání Romana Pomajba, který sice přehrává, ale činí tak konstantně a občas i vtipně. ______________ Vyloženě trapně působí "jemná narážka" na zkorumpovanost vedení policie nebo cameo pana Vidíma (asi odměna za účast v Landově řádu lumenů). _______________ Ale proč se vlastně zabývat nějakým podrobnějším hodnocením. Můžeme to brát tak, že Kvaska je prostě taková kinoreklama na tvorbu manželů Landových, bohužel jen trochu moc dlouhá a jen málo zábavná. Přesto váhám mezi jednou a dvěma hvězdičkami. Párkrát jsem se zasmála (a jednou i na místě, kdy to asi tvůrci plánovali), odnesla jsem si nové životné heslo ("Touha je zázrak, kámo, zázrak") a některé scény muzikálu Můra a motýl měly svůj zvrácený půvab. Ale když si uvědomím, jak ublíženeckou polohu Landa zase po případném negativním přijetí Kvasky zaujme...
psico
psico
1 671 bodů
4
Docela slušná nuda, asi jsem se neměl dívat. Jediným plus je Landova hudba
AryaCZE
AryaCZE
253 bodů
7.5
Miluji muzikály... Do té doby než jsem shlédla tento snímek, jsem Landu ani nějak nemusela...Každopádně po shlédnutí jsem soundtrack zařadila mezi mé oblíbené.... Příběhově normální střed. Hudebně je to pro mě příjmémný poslech, obzvláště v práci. Co dodat...?
  • hudba
Kozetka
51 bodů
4.5
Myslím, že název zcela vystihuje úroveň celého snímku.