My všichni školou povinní

70%
My všichni školou povinní
Plakát traileru

Oblíbený český seriál ze života na základní škole. Hlavními hrdiny je začínající učitel matematiky Karfík a pionýrská vedoucí Jana.
Na pozadí jejich milostného vztahu se odehrávají příběhy v rodinách učitelů a žáků této školy.
Karfík se musí především vypořádat s rolí třídního učitele osmé třídy, kterou převzal od svého skvělého kolegy Lamače, který díky vážným zdravotním problémů musel s učením skončit.
Mezi další hlavní hrdiny seriálu patří prvňáček Jiří Oliva, který jde z průšvihu do průšvihu, přestože všechno myslí dobře. Také díky němu se psychicky zhroutí jeho nervově labilní třídní učitelka
Další výraznou postavou je Alena Povejšilová, dcera herečky a muzikanta, která je svojí matkou natolik rozmazlována, že svojí kamarádku díky klukovi vmanipuluje do krádeže peněz na vánoční besídku.
Celým seriálem se také táhne rozvod manželů Joklových, který neblaze dopadá na jejich dvě děti.
Zápornější roli hraje manželka učitele Lamače, která nikdy nemohla mít děti a nemůže se smířit s tím, že Lamač má školu a její žáky rád. Přesto v závěru seriálu souhlasí, aby jejich byt dostal Karfík s Janou a oni zbytek života strávili na svojí chatě.





Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Povedený seriál ze školního prostředí, který si najde místo na televizní i obrazovce i dnes. Vím, že je u spousty lidí oblíbený, byl oblíbený i v době svého vzniku a vyhrálo se v ní spousty dodnes hrajících dobrých herců. Komunistická propaganda je sice přítomna, ale tak to prostě bylo..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Jeden z těch komunistických evergreenů, které alespoň nejsou tak prolezlé propagandou, že se na ně dá koukat. Některé postavy jsou dokonce sympatické.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Na svou dobu klasický seriál. Nikdy nepřestal bavit.

Dodatečné informace

Původní název:
My všichni školou povinní (více)
  • Československo My všichni školou povinní
Premiéra v ČR:
30. 8. 1985
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup