V oku tornáda

61%

Komentáře a recenze 44

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
5
Už název snímku přesně napovídá, o čem že to celé bude. Máme tu opět lovce tornád snažících se k nim dostat co nejblíže, nafilmovat je a získat data. Kupodivu je až záhadou, proč se to nejmenuje ´Twister 3´. Námět i příběh je totiž naprosto totožný. A tím by se mohlo skončit. Podívejme se však ještě na zpracování. Kvalitou by se to dalo zařadit mezi snímky ´Twister´ a ´Twister se vrací´. CGI efekty jsou povedené, ale v dravosti a ničivé síle tornáda se zbytečně zase až moc tlačilo na pilu. Dějový vývoj také není nic extra. Prostě se odehrává jen honba za tornády a nic víc. Jako videofilm či pro televizi by to stačilo, ale pro kina snímek vyznívá hodně zkratkovitě a doslova bez nápadů. Asi největší malér je v kameře. Máme tu kameru filmovou, dokumentární a tzv. found footage. Vše se beznadějně prostřídává a vytváří až neskutečný obrazový zmatek. Tak buď to či ono, ale ne všechno dohromady. Jak je vidět, nefunguje to. A tak tu máme jen další prostý katastrofický snímek z oblasti tornád, který nepřekvapí, nenadchne a nevytvoří ani popkornový filmový zážitek. Takže opět jen další tématická promarněná šance.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Vizuálně vymazlené nic. Sice, po všech těch Ohnivých a Magnetických tornádech tohle bylo trikově tak o dvě třídy výš, ale co se týká děje nebo nějaké zábavnosti, byla tohle úplně stejná cenová skupina.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Mám rád katastrofické filmy a humor Stevena Qualeho, který si režíroval tuhle akční jednohubku, která je předvídatelná až hrůza, plná klišé a šablonovitých charakterů, ale na druhou stranu, tvůrci to moc dobře ví a ženou film kupředu zběsilým tempem. Nenáročná zábava, na kterou si druhý den ani nevzpomenete.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Ako tu už niekto písal - učebnicový príklad zlej réžie....ale v klasických žánroch. Vo Found Footage žánri je toto úplne normálne. Ak ste stále nepochopili ,čo sa tu má diať tak ani ja vám to nepoviem. Je to film ,ktorý sa má chovať ako reálny nájdený záznam a miesto toho tu dostanem film o lovcoch tornád ,ktoré ani pomaly nemôžu existovať a je o to ešte väčšia náhoda je ,že sa objavia na tom istom mieste v takmer ten istý čas. Ale to už rozprávam zase o niečom inom. Film chcel byť katastrofický film s ťaživou atmoškou a poriadnou veľkoleposťou...no nízky rozpočet tieto veci musel trošku vyškrtať. Musím ,ale pochváliť filmárov ,že aj s nízkym rozpočtom spravili perfektný vizuál sprevádzaný ( celkom ) normálnym chovaním postáv a zábávným dejom ,ktorý vždy keď príde tornádo poriadne zhustí a nastane tá pravá dráma. Posledná tornádová scéna bola vrchol napätia ,ale aj zároveň vrchol niečoho ,čo pomaly nedávalo zmysel. Celkovo mi to dosť pripomenulo film Twister. VEREDIKT: Film spravil všetko správne ako mal a všetko je na svoj rozpočet a techniku spravené dobre. No stále som presvedčený ,že tento film mal väčší potenciál a dal sa urobiť ešte lepšie. Miesto perfektne spravených technických katastrof s tornádom sa mohli filmári viac zamerať na dej a vyšperkovať ho. Za poslednú scénu ,kde sa Amerika patrioticky vyzdvihuje ,čo úplne zničilo celú myšlienku dávam 65%
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Slušnou expozici a téměř dechberoucí kombinaci špičkových efektů a dunivého
  • efekty
  • zvuk
  • nadhled
  • scénář
Matli
Matli
8 300 bodů
8
V kině by to byly nadprůměrné 4 hvězdičky, ale jinak podprůměrné 4 hvězdičky:-) Malé bezvýznamné plus dávám za ten jump auta nad celé tornádo, ale jinak toho nebylo o moc více než nabízí trailer. Na můj vkus až moc záběrů z domácích kamer a nemyslím si že by tornádo o průměru cca 10m trhalo asfalt ze silnice jako když si loupu spálenou kůži z návštěvy v Egyptě. 67%
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Je jen chyba, a to čistě moje chyba, že jsem tento film nenavštívil v kině, protože věřím tomu, nebo spíše určitě vím, že to musela být slušná podívaná, aspoň co se týče vizuálních efektů, akce. Avšak musím uznat, že i na TV to byla vskutku efektní akční podívaná. Režie, kamera ? Dle mého zvládnuto. Stačí zmínit, že většina stopáže je točena ruční kamerou některou z postav (snad každý v tom vidlákově točil jak kamerou, tak i mobilem, a to úplně všechny a všechno, hrozný zvyk), tak je film přehledný. Problém nastává v tom okamžiku, kdy jsou na scéně vedlejší postavy (ano, vedlejšími postavami myslím herce, hlavními „postavami“ jsou bezesporu ta tornáda a akce samotná), nevím, zda jde o špatné herce, myslím, že pravděpodobně ne, ale bohužel hrají až druhé housle a především nemají moc co hrát, s čímž nemám u katastrofických filmů až tak úplně problém, ale osud takových filmů je předem daný, a to zkrátka, že se na film brzy zapomene, protože pamatovat se na něj jen kvůli několika působivým akčním scénám bude asi málo diváků. Avšak já měl největší problém s chováním postav, kteří, snad až na dvě, se chovaly úplně dementně, sice možná věřím tomu, že ti mega drsní lovci tornád se tak možná chovají, ale pochybuji o tom, že ti obyčejní lidé z toho vidlákova také. Celkově slušná podívaná, když je na plátně akce, zbytek je čistá demence, která sice baví, ani nijak extrémně neuráží, ale jak jsem již napsal, osud filmu je určen.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7
Parta maturantů natáčí vzkazy do budoucna, které si hodlají pustit za 25 let. Je ale otázka, jestli se dožijou zítřka. Inu, scénář zrovna nepřekypuje originalitou a zajímavých replik pro krále pod horou Richarda Armitage tu mnoho není, ale co se efektů týče, je to jednoznačně nejlepší film o tornádech, na který jsem natrefila. Pět trychtýřů v jednom záběru, kroužící letadla, výlet okem tornáda nad mraky (a zpátky) či tornádo ženoucí se skrz hořící čerpací stanici, to asi hned tak něco nepřebije.
hp24
2 833 bodů
5.5
55% za efekty a pripomenuti sily prirodnich zivlu. Ale tolik nerealnych situaci, ktere se ve filmu vyskytuji, tak to je tech chybejicich 45%.