30 případů majora Zemana

64%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Zpracování legendárního Majora Zemana je moc dobré. Dnes nenáviděný seriál hlavně kvůli očividné propagandě minulého režimu. Na druhou stranu je z toho odstrašující skanzen, který je dobré občas si připomenou. Některé příběhy, jako Studna, jsou dnes již legendární.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
0
Nejsmutnější je, kolika lidem se ta odporná propagandistická lež dodnes líbí a dodnes ji při každé repríze žerou.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Tento seriál je, jakožto český, dobrý se suprovými příběhy.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
2
vždy keď sledujem nejakú časť tohto seriálu tak zatínam päste a škrípem zubami, lebo tá politická propaganda bije do očí tak neúnosnou mierou až je to k nevydržaniu. zeman nie je nejako výnimočné dielo a určite si nezaslúži toľko pozornosti, ale medzi tým samým bahnom sa dá nájsť i nejaká ta perla a to hlavne v podobe vynikajúcej (liškovej dosť psycho) hudby a skvelej časti studna.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
Prostě STUDNA.
limeta
limeta
5 179 bodů
5.5
Bohužel velmi angažovaný seriál poplatný době vzniku. Jen několik dílů je bez zkreslení politikou a věrno detektivnímu žánru.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
7
S několika výbornými díly asi 10% s celého seriálu je sakra málo a bez dílu Studna bych známkoval o hvězdičku méně.
miza
miza
2 336 bodů
7.5
Cesta naší kriminalistiky ve třiceti dílech.Něco příšerně angažováného,něco kvalitního.Ono to asi nešlo jinak udělat.To tu prostě byli soudruzi a né komisaři a vyšetřovatelé.
Veronika Rada
Veronika Rada
918 bodů
6
Až na díly věnující se kriminálním případům se tento seriál nedá brát vážně. I díl Studna je posunutý na míle daleko od reality. Ale díly Tatranské pastorále, Kvadratura ženy a Bestie jsou dobré detektivky. Díl Mimikry má také své kouzlo i když se na něj lze dívat pouze jako na scenáristický výmysl, reálný příběh byl jiný, ale to tehdejší režim nemohl potřebovat. Všechny politické díly mají velmi kolísavou kvalitu a jsou velmi poplatné své době. Hudba za mě tomuto seriálu přidává alespoň 3 hvězdičky.
Major Zeman
Major Zeman
323 bodů
10
Příspěvek obsahuje spoiler!