Tři bratři

58%

Komentáře a recenze 86

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
Tři bratři jsou pro mne nejslabším spojením dua Svěrák - Svěrák. Písničky jsou pěkné a příběh s Vojtou Dykem je i zábavný,ale jako celek mne to moc neoslovilo. Navíc příběh s červenou Karkulkou působí hodně pedofilním dojmem,když vezmu v potaz kolik Karkulce a kolik jejímu zachránci.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Tato pohádka má kvalitní Svěrákovský rukopis, na druhou stranu mládí herci se moc nepředvedli a na mě je těch písniček až moc. Je to směska kvalitních časem prověřených pohádek a celkově na mě tato pohádka udělala dobrý dojem a postupně se probojovala mezi stálice našich vánoc.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Duu Svěrák & Svěrák se opět povedl fenomenální kousek. Tři velmi známé klasické pohádky 'Šípková Růženka', 'O Červené Karkulce' a O dvanácti měsíčkách' spojili k sobě (nikoliv dohromady), do každé vsadili jednoho ze tří bratrů, kteří vše propojují v celek a vše proměnili v jednoduchý a velmi chytlavý pohádkový muzikál, jaký tu ještě nebyl. Dětem je tak takový žánr více přiblížen a ve světě české kinematografie byla konečně zalepena dlouho trvající díra. Výprava už dle očekávaní velkolepá, kterou navíc zvýrazňuje nádherná kamera. Už od počátku je poznat, že je snímek určen pro velmi malé děti. Děcké stíny během -Svěrákového- vyprávění jakoby s kina je vtipné a cílené. Vypravěč prostě mluví k dětem a komunikuje s nimi. Oceňuji nápaditost celého projektu a hlavně jeho zaměření. Pro ty nejmenší je vyprávění srozumitelné a jak jsem se již zmínil, melodiemi velmi chytlavé. Klobouk dolů. Z tohohle bude klasika jak vyšitá.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
6
Jakkoliv to není špatné, jde o strašné plýtvání a zbytečnost ve všech smyslech, v jakých o plýtvání a zbytečnost jít může. Jestli se vůči tomu zradikalizuju a půjdu s hodnocením mimo průměr (směrem dolů, ehm), ještě nevím. Podle nálady. Ale dalo by se.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Jestli někdo čekal od Svěráků pohádku, ze které se posadí na prdel, tak mu doporučuju z plného srdce tyhle Bratry. Z toho se jen tak nevzpamatuje. Muzikál pro nejmenší, který není chytrý ani zábavný a kdykoliv to vypadá, že chytá tempo, vstoupí do něj starý Svěrák. Takhle fakt ne. Přitom vizuálem Honzík ukazuje, že kdyby chtěl, patří mezi evropskou špičku.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6
Pohádka, jejíž nejoriginálnější prvek je prolomení 4 stěny samotným Svěrákem. Zbytek je sice solidně natočenou, ale zároveň nijak nevybočující pohádkou, která v sobě sice obsahuje pohádky 3 a celkem kreativně je propojuje, ale krom toho jede v zavedených kolejích a omílá to, co bylo řečeno už jinde. Škoda, když vizuál i písně jsou velmi dobré.
Matli
Matli
8 300 bodů
0
Pedofilní trapárna pro mentály. Ale budu soudný a posoudím - když pominu zneuctění třech klasických pohádek naprosto otřesným způsobem, tak na tom nebylo nic dobře. Maximálně 12 měsíčků bylo celkem dobře natočených, ale ty to nezachránili. V podstatě celá pohádka je odzpívaná na jedné tónině, v které jsem slyšel ¨Severní vítr je krutý¨ nebo ¨Eeeleeektriiickýýý proooud¨. Prostě katastrofa. 5%
avenis
avenis
8 145 bodů
7
Tak tohle je zajímavé... Před devíti lety (17.8.2014) jsem se rozplývala a dávala 10:
"Už dlouho jsem neviděla tak dokonale krásnou a příjemnou pohádku. Kde začít? Vizuálně perfektní. Textově zajímavé a libozvučné. Kombinace rýmů, zpěvů i současně znějících, ale nerušivých vsuvek. Dobře zahrané, nikdo se nepitvoří, nepřehrává, všichni artikulují a je jim rozumět. Několik zajímavých nápadů, které tu ještě nebyly. Svěrákuhlířovské písničky, které si bude každý brzo pamatovat. Suma sumárum, tuhle pohádku budu milovat jako "S čerty nejsou žerty." Už se těším na vánoce."
A dnes? (28.12.2023) Slyším, jak aktéři zpívají falešně a nebo to ze sebe tlačí (Holena), písničky mi znějí jako odrhovačky bez nápadu a vůbec se mi to nelíbí tak, jako tenkrát. A to jsem to mezitím neviděla... Dávám 7.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Nejslabší, nenejslabší, rozhodně lepší, než když se pustí do scénáře Jiří Chalupa. Pobavili jsme se. Vtipné!
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
5
"Když si tě, dívko, představím, jak tam spíš, spánkem jak smůla lepkavým chci být blíž. Neví se kdy, však ví se kam mám se dát, já tě z té smůly vysekám, mám tě rád." Za dobrého Tomáše Kluse a jeho dějovou linku (Remake pohádky "Šípková Růženka"). Zbytek filmu je už je už slabší - Piškula má nejhůře natočenou část filmu. Dyk pobavil, písničky obstojné. - 50%.