Insidious 2

72%
Insidious 2
V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta Joshe zhypnotizuje a i přes jeho varování se pokouší najít zdroj podivných jevů. V komoře v ložnici je ale čímsi nebo kýmsi napadena. Elise Joshově matce oznámí, že její syn má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. Všichni tři dospělí se shodnou na tom, že bude nejlepší, když nechají Joshe na jeho schopnosti zapomenout. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a nyní dospělý Josh je hlavním podezřelým. Ten se se svými dětmi a manželkou Renai stěhuje dočasně k Lorraine. I v jejím domě se ale začínají dít podivné věci, tajemná stařena se znovu vrací a obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí. (Falcon)



Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Tak i napodruhé Wan zabodoval se svou "malou" hororovou sérií Insidious. Nechybí zde prvky Wanovi vlastní - pořádně mrazivá atmosféra,napětí a spousty povedených lekaček. Za úspěch tohoto pokračování může i velmi dobrý scénář o který se postaral i tentokrát Whannell. Velmi dobré pokračování.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
První Insidius byl přímočarý a osobitý. Druhé pokračování sice pěkně navazuje na první díl, ale ztratilo to punc něčeho nového a děj je moc překombinovaný se spoustou skoků v čase. Stále je to ještě dobrá duchařina s napínavými scénami a lekačkami. Dobré.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Není všemu konec a tak příběh pokračuje dál. Snad očekávaně to už však není tak dráždivé jako ten předchozí první počin. Pochopitelně se podivné věci v domě dějí dál, ale my diváci už víme o co jde, takže se tvůrci rozhodli tentokrát tolik netlačit na pylu. Dějově je ale příběh dosti zamotaný a to hlavně v druhé polovině celkové stopáže. Kdo se v tom neztratí, budiž mu to kuprospěchu. Několik málo věcí tu je dovysvětleno díky čemuž už některé momenty dávají daleko větší smysl. Viditelná umírněnost děsivé atmosféry není naškodu. Aspoň to vypadá, že se tvůrci nechtěli překonat a vyvolat dojem vykrádání či kopírování. A tak byť je pokračování soužití mladé rodiny v děsivém domě plného duchů a přízraků o něco slabší, pořád se je na co dívat.

Dodatečné informace

Původní název:
Insidious: Chapter 2 (více)
  • USA Insidious 2
  • USA Insidious: Chapter 2
  • USA Astraal 2
  • USA Astralna podmuklost: Poglavlje 2
Premiéra v ČR:
14. 11. 2013
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
5 mil. USD
Tržby:
161 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Insidious 2 je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Insidious 2


Podobné


Powered byJustWatch