Insidious 2

72%

Komentáře a recenze 36

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Tak i napodruhé Wan zabodoval se svou "malou" hororovou sérií Insidious. Nechybí zde prvky Wanovi vlastní - pořádně mrazivá atmosféra,napětí a spousty povedených lekaček. Za úspěch tohoto pokračování může i velmi dobrý scénář o který se postaral i tentokrát Whannell. Velmi dobré pokračování.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
První Insidius byl přímočarý a osobitý. Druhé pokračování sice pěkně navazuje na první díl, ale ztratilo to punc něčeho nového a děj je moc překombinovaný se spoustou skoků v čase. Stále je to ještě dobrá duchařina s napínavými scénami a lekačkami. Dobré.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Není všemu konec a tak příběh pokračuje dál. Snad očekávaně to už však není tak dráždivé jako ten předchozí první počin. Pochopitelně se podivné věci v domě dějí dál, ale my diváci už víme o co jde, takže se tvůrci rozhodli tentokrát tolik netlačit na pylu. Dějově je ale příběh dosti zamotaný a to hlavně v druhé polovině celkové stopáže. Kdo se v tom neztratí, budiž mu to kuprospěchu. Několik málo věcí tu je dovysvětleno díky čemuž už některé momenty dávají daleko větší smysl. Viditelná umírněnost děsivé atmosféry není naškodu. Aspoň to vypadá, že se tvůrci nechtěli překonat a vyvolat dojem vykrádání či kopírování. A tak byť je pokračování soužití mladé rodiny v děsivém domě plného duchů a přízraků o něco slabší, pořád se je na co dívat.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Vždycky, když režisér uvěří iluzi vlastní geniality, nastává problém. Stalo se to Woody Allenovi a stalo se to i Jamesi Wanovi. Jen Wanovi se to z pochopitelných důvodů stalo mnohem dříve. Jeho pokračování "hororu, který každý viděl, ale po týdnu si z něj nic nepamatuje" je velmi nepřekvapivě opět přesně takové, jen už to nemá ani punc té jednorázové zábavy. Je to jen nudné (málem jsem v kině usnul) a občasné lekačky už působí vyloženě směšně. Dějově to je jako u Wana vždy nedotažené, stereotypní. Bublina splaskla. Rutina. Průměr.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
V rámci žánru pořád slušná práce, ale jinak asi nejslabší Wanův horror. Toho astrálního cestování už bylo na můj vkus chvílemi trochu moc.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Dvojka je o chlup slabší než jednička a vadilo mi na ní to, co se mi na jedničece líbilo, tedy naprostá jednoduchost a lacinost. Dvojka to ale porušuje, děj mi přišel překombinovaný a závěr na můj vkus až moc klišoidní. Každopádně kdyby byl každý horror natočený alespoň takto, tak nemám výhrad.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Jednička ujížděla výhradně na provařených žánrových klišé, kterým dodávala skrze důmyslné vizuální ztvárnění punc originality a v závěru až drtivé guilty pleasure. Dvojka sází výhradně na moderní hororový home-style, který dodává Wanovu mistrovství ve vystavění napínavé kulisy i ze stokrát viděného punc obyčejnosti a zbytečnosti. Chapter II je bezpochyby velmi slušný horor a opravdu si cením toho, že se snaží rozvíjet příběh mnohem složitější cestou, než si byl kdokoli zřejmě schopen představit, ale jako očekávaný sequel nejambicióznějšího žánrového tvůrce současnosti je pro mě přesto trochu zklamáním. Že napětí ubylo, bych vzhledem k vysoce nastavené laťce rád odpustil, ale že se mi budou i některé vrcholné scény zdát nějak rychle odbyté a bez předchozí kreativní "živelnosti", to mě už vážně mrzí.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
4
Jak jsem se těšil na druhý film, který koncem prvního sliboval mnohé.. Jenže ono to najednou nějak nefungovalo. Napětí je tady spíše překvapivou výjimkou, takže hlavní esence hororového žánru je pryč. V první půli jsem to pořád bral tak nějak seriózně, ale pak někdo šíleně dupnul na plyn a ztratil mě. Překombinované a hlavně nefunkční! Oba scénáristé se utrhli ze řetězu a jako sequel to uchopili opravdu zle. Děsivých prvků za mě málo, teda pokud Vás nevyděsí každá bledá tvář a rychlejší prostřihy. 40%
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Po dobré jedničce ještě lepší dvojka. James Wan opět boduje, škoda že už ho horory přestávají bavit. No, lekačky dokonalý, i já jsem se jednou pořádně lekl a že něco vydržím. Atmosféra by se dala krájet, po prvních dvou minutách jsem měl husinu až na patách. Krásně dějově propojené s jedničkou, až nečekaně, člověk u toho musí i trošku zapojit mozkovnu. Posledních 10 vteřin filmu opět husina a to jsem věděl že bude trojka, takže jsem něco takového čekal.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
4
Zatím co jednička byla alespoň místy vtipná, tady se jednalo o vyloženou trapnost. Navíc si myslím, že bez předchozího shlédnutí jedničky, již tak dost nesmyslné, se na to vůbec nedá dívat, protože pak už to nemůže dávat smyslu v nesmyslu ani zbla. Opravdu slátanina par excelance, jíž když neuvidíte, uděláte jen dobře. Naděje, že se Wanovi povede po Saw natočit něco rozumného, jsem zde již definitivně zakopal 3 metry pod zem.