Pravidla lži

70%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Na naše poměry hodně kvalitní snímek a moje trošku vyšší hodnocení plyne z radosti, že se doma zase něco povedlo. Zdánlivě nesourodá sestava herců působí v roli terapeutů a feťaků, kteří se v komunitě snaží srovnat život velmi sourodě. Jirka Langmajer ukazuje, že umí hrát i něco jiného, než hraje posledních deset let a nelíbil se mi snad jen Martin Trnavský. Atmosféra je hutná, film je napínavý a nikdo nepřehravá.. Dobrá práce.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Absolutní konstrukt, přičemž nevím, k čemu se svou vykonstruovaností, tezovitostí až sloganovostí snaží vztáhnout. "Na naše poměry" nepochybně ambiciózní, ale rozhodně spíš gesto než opravdový film.
Fingon
16 886 bodů
8
Další překvapení pocházejicí přímo z naší domoviny. Přestože je první část filmu poněkud pomalejší, druhá část (hlavně poslední dvě sezení) to bohatě vynahrazuje - zvláště použití jiných kamerových postupů ve spolupráci s intenzivními emocemi.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
10
Pro mě jeden, z nejlepších českých filmů od roku 2000. Hodnocení dávám nejvyšší hlavně proto, že film má fantastickou atmosféru která vás čapne a už nepustí. Langoš je klasa a žral jsem mu i to co neřekl nebo nenaznačil. Velké překvapení od Roberta Sedláčka, které (IMHO) připravil asi velké většině lidí.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
8.5
Jo, tak takovéhle filmy můžu. Oceňuji jak je zde vykreslen život v komunitě pro závislé (i když ve skutečné komunitě se více "maká" a méně "kecá"), jsou zmíněna některá pravidla, předvedeno pár rituálů (byť ne uplně celých), prostě super, spokojenost. Herci jsou věrohodní, atmosféra místy hutná, misty odlehčená. Jen detektivní zápletka je pro mě jaksi navíc, ale mělo by to bez ní stále smysl?
Tamuraa
116 bodů
7.5
Podceněný film. Práce Roberta Sedláčka s herci, která osciluje na hranici dokumentu a hraného filmu, by si zasloužila mnohem víc pozornosti a uznání. I v Mužích v říji potvrdil, že ze sférty dokumentu vstupuje do hrané tvorby originální a svébytný autor. Těším se na jeho další film. A držím palce, Roberte! Nenech se zviklat! :-)