Pravidla lži

70%
Pravidla lži
Dvanáct lidí, kteří se nechali zavřít na statku na Šumavě. Dobrovolně se zřekli svobody. Manuálně pracují a navzájem si pomáhají překročit svou minulost. Na jeden rok. Vztahy jsou rovnoprávné; nikdo nemůže mít hlavní slovo. Zakázány jsou erotické vztahy. Ale vydržte to, když muži a ženy jsou pohromadě a témat k hovoru je tak málo! Za porušení pravidel komunity ale hrozí vyloučení. Pracují nervy a pudy. Jolana je slabá holka a Milan zase silný chlap... Porušovat pravidla tam, kde se tolik hraje na pravdu, znamená rozvrátit všechno a ohrozit všechny. Brzy mezi ně přijde někdo nový. A někdo další si pak vzpomene, že jedna smrt tam venku byla vražda. Náhody nejsou. Zabil někdo z nich. Co mělo být dávno mrtvé, se vrátilo. Nálož pod barákem začala odpočítávat. Jde o to, jak rychle se ze zmatku vynoří konkrétní jméno, a jestli to jméno je opravdu jméno vraha. (Bontonfilm)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Na naše poměry hodně kvalitní snímek a moje trošku vyšší hodnocení plyne z radosti, že se doma zase něco povedlo. Zdánlivě nesourodá sestava herců působí v roli terapeutů a feťaků, kteří se v komunitě snaží srovnat život velmi sourodě. Jirka Langmajer ukazuje, že umí hrát i něco jiného, než hraje posledních deset let a nelíbil se mi snad jen Martin Trnavský. Atmosféra je hutná, film je napínavý a nikdo nepřehravá.. Dobrá práce.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Absolutní konstrukt, přičemž nevím, k čemu se svou vykonstruovaností, tezovitostí až sloganovostí snaží vztáhnout. "Na naše poměry" nepochybně ambiciózní, ale rozhodně spíš gesto než opravdový film.
Fingon
16 886 bodů
8
Další překvapení pocházejicí přímo z naší domoviny. Přestože je první část filmu poněkud pomalejší, druhá část (hlavně poslední dvě sezení) to bohatě vynahrazuje - zvláště použití jiných kamerových postupů ve spolupráci s intenzivními emocemi.

Dodatečné informace

Původní název:
Pravidla lži (více)
  • Česká republika Pravidla lži
  • Česká republika Rules of Lies
Premiéra v ČR:
30. 11. 2006
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+

Podobné


Powered byJustWatch