Crash Road

24%
Crash Road
Plakát traileru
Veronice je 18, má po maturitě a odmalička má pocit, že osud je proti ní. Aby nad osudem vyhrála, dělá "nečekané věci". Pod tlakem okolností odchází z Prahy. A vydává se hledat "dobré lidi". Hrdinka prochází situacemi, které se vyvíjejí proti její vůli mnohdy díky vlastním úvahám a rozhodnutím jejího věku, ale přesto je silnou a zajímavou osobností. Bezstarostná letní atmosféra kontrastuje s někdy drsnými situacemi, do kterých se Veronika dostává.
A její cesta je plná setkání s nejrůznějšími lidmi. Od vymahače dluhů s vybraným slovníkem přes ekoteroristy, kteří chrání nepravý strom, po opilou nevěstu, kterou unesli a nechali v hospodě. Veronika projde svou cestu až na konec.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Příběh dospívající dívky z dosti špatné rodiny, kde otec od rodiny odešel, matka se stala alkoholičkou a začala žít s věčně zadluženým podivínem. Příběh Veroniky na povrch rebelky, ale vnitřně s dobrou duší. Jako každá dívka jejího věku má své představy o životě, sny a typickou dívčí fantazii. Rozhodla se vzít osud do svých rukou a odejde, jak se říká, do světa. Potká lidi různé a hlavně povahově odlišné. Pozná svět plného absurdna a tak si nakonec uvědomí, že její život není zase až tak hrozný jak si myslela. Snímek určený především pro dívky, které si myslí jak jim svět ubližuje. Příběh plný moralizování a jednoduchého filozofického rozjímaní očima mladého děvčete, který svým výchovným zaměřením trefil hřebíček na hlavičku. Letní atmosféra z filmu doslova září a svojí jednoduchostí a upřímností nemůže uškodit. Tento snímek má zkrátka výchovný charakter a je prezentován jednoduchou zábavnou formou. Veroniku si s chutí zahrála Agáta Prachařová, v té době Hanychová a po ´Zapomenutém světle´ je to její druhá filmová účast, tentokráte přímo v hlavní roli a poprala se s tím vcelku dobře.
Fingon
16 886 bodů
6
Je to zvláštní... těšil jsem se, jak tenhle film strhám, že jsem si koupil DVD s filmem, kterému jen o fous uniklo ocenění Plyšový lev za rok 2007 (Poslední plavky jsou ale přece jen horší). Ale... přes veškeré chyby filmu (když Agáta v jednom momentě prohlásí, že nepije, málem jsem se potrhal smíchy - to se nedá považovat za chybu, ale spíš za absurditu takového ražení, jako když se v Andělské tváři Míša Kuklová snaží dokázat, že je ještě panna a přitom má za sebou dva díly Playgirls), které tu mnozí jmenují, na mně tenhle film zapůsobil - ne jako film samotný, ale spíš smutným osudem Veroniky. A taky tím, že i já bych chtěl létat...
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
2
Možná se film bude líbit puberťákům, ale dospělý u toho těžce nezachápe. Režisér Hanzlík je opravdu dobytek, a to co předvedl tímto filmem je neodpustitelné, zasloužil by zákaz točit i reklamy nebo cokoliv jiného. Scénáristé by zasloužili zabít, protože co se týče scénáře tak to je nepřípustné. Co věta to nesmysl. Agáta by se měla držet toho co umí, tedy jestli vůbec něco umí, ale herectví ji nejde, nevěřil jsem jí ani to jak nastupuje do tramvaje, ale je pravda, že se na ní dobře kouká, je to opravdu hezká ženská, ale to je tak vše. Jedna jediná hvězda patří soundtracku, který se mi docela páčil, ale to je tak vše, jinak je to naprostá bída.

Dodatečné informace

Původní název:
Crash Road (více)
  • Česká republika Crash Road
Premiéra v ČR:
22. 11. 2007
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění