Anděl Páně

77%
Anděl Páně
Je časné ráno, v předvečer Štědrého dne, a celé nebe se chystá na velkolepé oslavy Ježíškových narozenin. Panna Marie (Klára Issová) se svatou Veronikou (Veronika Žilková) pečou hory cukroví, Tři králové chystají dort a sbor andílků nacvičuje koledy. Jen jeden anděl jakoby tu byl navíc a jakoby se každému jen pletl pod nohy Petronel (Ivan Trojan), paličatý nešika a přetrhdílo. Na co sáhne, to zkazí, ale přitom nikdy nepřizná svoji chybu. Zakrátko si proti sobě poštve všechny svaté. Jediný, kdo má s Petronelem ještě trpělivost, je sám Pán Bůh (Jiří Bartoška), ale i toho Petronel nakonec urazí. Za trest je poslán na pozemský svět, aby napravil jediného hříšníka, jinak na Štědrý den skončí jako padlý anděl v pekle. Vyděšený Petronel, proměněný v žebráka, odchází mezi smrtelníky, o jejichž životě nemá ani potuchy. Průvodcem je mu poťouchlý čert Uriáš (Jiří Dvořák), který se náramně dobře baví na Petronelův účet. Petronel bloudí zasněženým krajem a pokouší se najít si svého hříšníka, kterému by napravil hlavu. Nemá však nejmenší ponětí o lidských přáních, touhách, starostech a láskách. (oficiální text distributora)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Jedna z nejlepších českých pohádek posledních let. Lví podíl na tom má skvělý casting v podobě Trojana s Dvořákem. Jejich ztvárnění anděla Petronela a čerta Uriáše je zábavně hravé. Sledovat jejich vzájemné kočkování a hlášky mne velmi bavilo. Na filmu jde hodně vidět televizní produkce (převážně na speciálních efektech) což trochu kazí dojem z filmu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Anděl páně je jedna z našich nejhezčích pohádek, která byla v tomto tisíciletí natočená. Sourodá dvojice hlavních hrdinů, naivní anděl a lišák čert. Dobrá režie, staré prvky se mísí s těmi novými, takže si v ní najdou své staromilci i modernisté. Touto pohádkou na vánoce nepohrdnu, když je čas.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Hlavně díky té dvojce Trojan, Dvořák je to dost nahláškované, takže se člověk fakt baví (což se u každé nové pohádky rozhodně říct nedá). 6/10


Dodatečné informace

Původní název:
Anděl Páně (více)
  • Česká republika Anděl Páně
  • Česká republika An Angel of the Lord
  • Česká republika Anioł Pański
  • Česká republika Anjel Pána
  • Česká republika Az Úr angyala
Premiéra v ČR:
3. 11. 2005
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Anděl Páně


Podobné


Powered byJustWatch