Šťastný smolař

66%
Šťastný smolař
Sirotek Filip má v životě prostě smůlu. Když se stane učněm u místního truhláře, lidé ve vesnici díky Filipovým rakvím zcela přestanou umírat. Zvěst o nesmrtelné vesnici, kde starci mohou skákat ze skal, strávit hodiny pod vodou a nic se jim nestane, se roznese rychlostí blesku.  Lidé ve vesnici začnout žít z nesmrtelnosti, jako dnes obyvatelé Saúdské Arábie z nafty. Při tom všem velkém blahobytu se však hrozně nudí a nedokáží se z ničeho těšit. Až Filipova láska všechno převrátí naruby.



Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Velmi dobře obsazená a osobitá pohádka, která je na je částečně pojata dosti moderně, ale má i prvky klasické české pohádky. Ivan Trojan dal pohádc šmrnc a opravdu jsem se nenudil. Negativně hodnotím snad jen výkon paní štěstěny a její dcery. Jinak ok - 70%.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Velmi příjemná pohádka, která svojí dominantu předvede na skoro groteskním začátku a ač se tvůrci snaží, nedokáží se mu přiblížit. Ale ten konec, který si na nás přichystali, to mi spadla brada. Geniální dialogy, vypointované scény a herecký um Jiří Dvořáka povznesl celý film o úroveň, možná i o dvě víc.
avenis
avenis
8 056 bodů
8
Působivá pohádka,napínavá, chtělo by se napsat "klasická", ale to by se nesměl vynořit motocykl... No, beru. (26.12.2012)

Dodatečné informace

Původní název:
Šťastný smolař (více)
  • Česká republika Šťastný smolař
  • Česká republika Šťastný smoliar
Premiéra v ČR:
25. 12. 2012
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup