Tažní ptáci

82%
Tažní ptáci
Plakát traileru

Rozhodnutí Jiřího Hubače pokračovat v líčení dalšího osudu pianisty Káry po té, co se v závěru předchozí hry "Ikarova pádu" rozhodl k dobrovolnému nástupu do protialkoholní léčebny, dalo vzniknou opět mimořádnému dílu. "Tažní ptáci" představili zatím televizně nepoznané prostředí protialkoholní léčebny a režim, který je pro pacienty tvrdý a nesmlouvavý. Avšak nejdůležitější bylo chtít se uzdravit, vyléčit a vydobýt si zpět ztracenou sebeúctu i důvěru svého okolí. Předností Hubačova dramatického talentu je, že představuje své hrdiny z hloubky jejich povah, zázemí, vnitřního postoje i odhodlání brát svůj život jako výzvu osudu, čelit mu všemi silami, přemáhat překážky, vítězit a podléhat a začínat zase od začátku.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Jedna z nejlepší ch TV insceací osmdesátých let. Právě v 80tých letech bylo těchto snímků na diváka chrleno přehršel a kvalita byla všelijaká. Perfektně obsazaní Tažní ptáci jsou sondou do duše alkoholiků, kterým se každému jinak houstí život. Depresivní, ale slušné drama.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Vladimír Menšík zde podal podobně jako v předchozím "Ikarově pádu" obdivuhodný, mimořádně přesvědčivý výkon. Vynikající byl taktéž Vlastimil Brodský. Je to po všech stránkách mistrovské dílo, které ukazuje, kam vede alkoholismus a co alkohol z člověka udělá.
guestka
guestka
2 304 bodů
10
Ten supý pohled pada Brodského je dokonalý

Dodatečné informace

Původní název:
Tažní ptáci (více)
  • Česká republika Tažní ptáci
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění