Kráska v nesnázích

69%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Duo Hřebejk- Jarchovský opět předvedli svoji dokonalou trefu do současných každodenních starostí a slastí. Poukazuje na mezilidské vztahy, tentokrát hlavně v rodině. Postavení za svoje zájmy, smíření s životním údělem, ústupky a dodržování určitých zásad. Úcta v sebe i k ostatním, vůle pomoct druhým a ctít každého z nás. Myslím, že v nějaké té povaze, jak je tu dokonale prezentováno, se určitě každý divák někde uvidí. Příběh je vyobrazen zcela nenásilnou formou. Tedy tak, jak jsme u Hřebejka zvyklí. Děj se odvíjí svým přirozeným tempem, takže dokáže dobře vyobrazit psychologii každé postavy. Během chvilky víme, co od koho čekat. Snímek má vysokou kvalitu a nese v sobě takové určité poselství k zamyšlení.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Další strašné zklamání nad prázdným filmem, který je tak strašně ze života, až se na něj nedá koukat. Nuda, šeď, zbytečnost. Nic víc.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Kráska Aňa a její peripetie s muži (otčím Schmitzer je faking brilliant), Hansardova mjůza...prostě celé to fakt funguje a ani se nechce věřit, že stejný člověk, který teď točí např. nudné amatérské porno (svatá čtveřice) uměl takhle pracovat s postavami. 8.5/10
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Typický český film bez náznaku něčeho zajímavého. Schmitzer občas perlil, ale film to nezachrání a Aňa mi taky není nějak zvlášť sympatická. 30%
avenis
avenis
8 067 bodů
4.5
Při prvním shlédnutí jsem byla z příběhu jen znechucená. Dnes, s odstupem asi tak deseti - dvanácti let už vnímám to bravurní vykreslení mnohobarevnosti, nebo spíš různých odstínů šedé ve vykreslení charakterů jednotlivých postav. Snad s výjimkou Evžena Beneše, který je hodně do běla, nikdo není ani vyložený klaďas, ani záporák. Jiří Schmizter jednoznačně rozehrál nejlepší škálu lidských vlastností a ačkoliv ani on není úplně super povaha, s jeho postojem se mohu ztotožnit. Hudba mě tady moc nebere.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Opravdu kvalitní český film, o tom že můžete být bohatý i charakterní a s tím mě napadá, že Josef Abrhám měl opravdu těžkou roli a zvládnul ji na výbornou, protože málokterému herci byste tuhle postavu věřili a to se zde povedlo na výbornou. Naprosto nezapomenutelná je scéna v restauraci, kde exceluje Jiří Schmitzer v roli naprostého českého hovada. Aňa Geislerová podala skvělý výkon jak jsme zvyklí a postarala se tak o filmový zážitek, jež z místní provinience jednoznačně vybočuje silně nad průměr.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Nechápu proč se Hřebejk nedrží toho co umí a to komedie a proč se zde pustil do vážnější látky, která sice není špatná, ale spíše zralá tak na nějakou televizní inscenaci a k tomu se zde snaží ještě nacpat humorné scény jen aby to byla vážná komedie, měl se před natáčením rozmyslet co chce vlastně točit. Herci jsou zde vybráni skvěle, především zde excelují Schmitzer a jako vždy dokonalá Vášaryová, zbytek tak nějak vyšumí, škoda jen, že Geislerová ( která se mi nezdá, že by byla kdoví nějaká kráska) zde má roli napsanou tak, že jen když otevře hubu tak je nesympatická a k tomu ještě lehká, sice tu svoji postavu zahrála skvěle a věřil jsem jí to, ale hlavní postava a zároveň ta nejméně sympatická? Není zde náhodou něco špatně? Ty dvě hvězdy dávám čistě jen za hudbu Glena Hansarda a Markéty Irglové, která je na filmu to nejlepší.
Cettlovka
5 032 bodů
10
Výborný soundtrack, A. Geislerová opět v roli sexuchtivé :-) a skvělý J. Abrhám. Jiří Schmitzer je v roli úlisáka Ríši přesvědčivý a líbily se mi i role dětí hlavní představitelky Marcely. Film, na který se vždy ráda podívám.
rockystar
rockystar
2 860 bodů
1
Smitzer, tak nejak takhle si ho představuju v reálném životě. Jinak film celkem o prdu. Žádná zajímavá zápletka, nic extra výkony.
Režisér
Režisér
179 bodů
7
Dobrý film o Smějících se bestiích...