Tatínek

73%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
9
Krásný dokument o jedinečné osobnosti českého filmu i divadla. Ze Zdeňka Svěráka doslova sálá pohoda a přirozený intelekt. Když mluví, vždy se zamyslím i nad svým životem, jestli žiju dobře, jestli se mám v něčem zlepšit.. působí na mě jako balsám.. Přál bych mu ještě 100 dalších let, aby se sám mohl podívat na to co "splustvořil".
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Dokument, který spíš klouže po povrchu, než aby šel do hloubky a je jasné, že zmapovat život jednoho z nejpozoruhodnějších českých dramatiků, scénáristů, herců a textařů je v hodinu a půl dlouhém hávu těžké. Čím dříve si totiž divák uvědomí, že nejde o snahu informovat, ale ukázat, čím Zdeněk Svěrák je, tím rychleji se naladíte na tempo celého filmu. Jako portrét to ale stejně funguje trochu hůř, než by mohlo a chvílemi to ztratí tempo. Body k plusu ale dávám za geniální vtipnost a přirozenost samotného Svěráka, protože jeho jízda na motorce, či 160 km/h po dálnici je prostě geniální, stejně jako prupovídky.
kawa
3 388 bodů
6
Tvůrčí krize mezi otcem Zdeňkem Svěrákem a synem Janem je prezentována na filmovém plátně, bez toho aby bylo vyřčeno nějaké poselství… Opět srdce ryvná kýčovitá hudba z filmů Jana Svěráka. Do konce vydrží jen málokdo. Zajímavé jsou jen snad lokality Svěrákova mládí, nic víc.
Ombak_Penari
2 764 bodů
8
Krásný, příjemný a laskavý snímek a zároveň velmi zajímavý pohled do neobyčejně obyčejného života jednoho z našich předních scénáristů, herců a divadelníků a do tvůrčího tandemu otec a syn Svěrákové. Pro mě i velmi zajímavé poznatky na okraj svěrákovských a cimrmanovských filmů, především Obecné školy a Na samotě u lesa. Lidský pohled mi dal mnohem víc než jakýkoliv podrobný dokument. Až budu mít jednou chvilku na něco milého a příjemného, rozhodně s radostí shlédnu znovu.
AryaCZE
AryaCZE
253 bodů
8.5
Krásně, lidsky a laskavě natočený snímek.