Světlonoš

73%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Bizarní a pro někoho asi i zajímavé, leč pro mě vcelku nudné. Navíc jsem téhle animaci nikdy nepřišel na chuť..
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Od prvého pohľadu ma to moc nebralo, pretože mi to prišlo ohromne nesympatické, príšerne amatérske a slovo horor tomu tiež nepomohlo. Ale nechal som sa nahovoriť od mojich "cezpoľných známych" a bol som ohromený (i ochromený). Ako som hovoril, slovo horor sa tomu nehodí. Je to mystieriózny fantasy thriller s poriadnou dávkou temna. Výzorovo mi to prišlo ako keby niekto skombinoval Ukradnuté Vianoce Tima Burtona, "ukradol nápady" z herného MediEvil a dokonal to podtónom z kraťasu The Maker. Nebudem to tu ďalej už vychvaľovať. Skratka filmári z Brna sa predviedli a ukázali, že tam ,kde je Brno nie je len obrovský kráter ,ale i veľa dobrých nápadov. Už dlhšiu dobu som hľadal nejakú mysteriózne ladenú rozprávku a zrazu sa predo mnou ukázala táto "hříčka". Plus si k tomu pripočítajte fakt ako veľmi som posadnutý stop-motion animáciou a nového favorita máte na svete. Geniálne nepríjemné...,ale aj dosť komické....
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
2
Mam rád stopmotion animaci a líbí se mi i výtvarné zpracování. Na umění je tenhle materiál ale příliš prázdný. Světlonoš je na 25 minut příliš zdlouhavý a nudný. Jedná se o naprosto bezobsažný kraťas. DĚJ: Zastaví se koloběh dne a noci, protože vládce labyrintu zmizí. Hrdina ve sparťanské zbroji se vydá do chrámu, prochází zkouškami, které před něj kladou zdánlivě nehybné sochy. Když se dostane na trůn, nechá se zabít, a jeho krev začne napájet srdce chrámu, jenž opět spustí koloběh dne a noci. Nechápu, proč chrám bránil smrtelníkovi ve vykonání oběti a kladl mu do cesty pasti, když jediné co potřeboval byla krev. Motiv toho "být hodný" a oběti se mi zdá stupidní. Ani samotné zdolávání překážek není nijak působivé. Na světlonoši vesměs není, co chválit. Myslím, že je třeba mít nízké nároky k tomu, aby toto na člověka zapůsobilo svojí "atmosférou".
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
10
Diablo meets God of War meets Jan Švankmajer. Nápadité, výtvarně precizní a hlavně opravdu napínavé. Wow.
bidlobox
3 802 bodů
9
Krátký loutkový film s atmosférou, která se jen tak nevidí a který není určen dětem. Kdo by to byl čekal, že i marionety mohou sehrát hororovou story s překvapivým koncem ...který je vlastně novým začátkem? Perfektně animované a načasované tak, jak se od značky Švankmajer očekává. Bravurní. Smekám.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8.5
Oživlé sochy jsou hrůzostrašné samy o sobě.Působivé,napínavé a skvěle vytvořené ve všech stránkách.