Colette

66%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Je vidět veliká snaha o kvalitní válečný film, ale ten pravej šrmc tam není ani z daleka, s Šedou zónou se to nedá vůbec srovnat. Podle mě to zazdili tím, že to počeštili, že to nenechali v originálním anglickém znení, ikdyž na angličtinu kačera Mádla moc zvědavej nejsem. Jinak aby se židi v koncentráku zabývali nějakým diamantem, to se mi moc nezdá, ty asi měli jiný starosti. Jediné co se mi líbilo byly exteriéry a počítačově doladěnej koncentrák, to mohl závidět kdejakej Hollywoodský režisér. 32%
Žralok
Žralok
4 087 bodů
2
Přijde mi to jako silně nevyužitej potenciál. Škoda. Na ten film jsem se těšil. Ale dalo se z toho vytěžit víc. Mnohem víc.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Další vynikající počin pana Mádla, kterého tímto srdečně zdravím, dostal tohoto herce na seznam mých stálic, jejichž tvorbu stojí za to sledovat. Problematika koncentračního tábora je zde předvedena v plné šíři, přestože se v mnoha příkladech z časových důvodů uchyluje pouze k náznakům. Tak nebo tak je tam opravdu všechno. Potěšila mě na příklad zmínka o zvlášť nelidském zacházení s ruskými zajatci. Takto komplexních filmů zkrátka není mnoho a jsem přesvědčen, že by na něj měli učitelé v rámci občanské výchovy vodit školní děti a v následující diskusi dovysvětlit vše, co nebylo řečeno plnými ústy. Jen tak se dá asi zabránit tomu, aby se tato hrůza někdy opakovala.
harry456
harry456
2 437 bodů
6
Film měl v sobě potenciál, který zdaleka nevyužil. Jediná opravdu světlá stránka byla kamera. Dialogy občas naprosto nesmyslné a dabing filmu nepochopitelný. Závěr filmu se stal naprostým zničením i toho trošku dobrého, co se dalo najít a nutí mě hodnocení ještě snížit. To by ale nebylo fér vůči filmu, jako celku.
miza
miza
2 336 bodů
6.5
Literální předloha je opravdu velice působilá.Film je však takový divný.Možná že až čas ukáže zda bude tento film naše klasika či nikoli.
Hare77
Hare77
2 051 bodů
5.5
Velká výprava, velký film na české poměry, prý 95 miliónů. Stále dobrý Mádl, ale příběh, vtažení do děje vázne,
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
10
Češi umí historické filmy, bez debat. A Colette je důkazem. Téma 2. sv. v. ještě není out a stále se dá využít ve filmu. Stále je co ukázat. A Colette vám ukáže prostředí koncentračního tábora z pohledu dvou milenců. A to dobře.
Jakub.Selesi
Jakub.Selesi
1 166 bodů
5.5
Upřímně nevím co si mám myslet, film jsem viděl jednou a bohatě mi to stačilo,
  • kamera
  • dialogy
  • příběh
  • děj
siginho
siginho
649 bodů
9
Krásné , strhující drama. Možná trochu podivný - pravdivý???- pohled na život v koncentráku.Snad jen
  • myšlenka filmu
  • závěr
filmomaniak
501 bodů
10
Mě ten film moc na začátku a ke konci nenatchnul, ale ten prostředek byl zajímavý ale zase ten koncentrák. Ale jo docela dobrý film.................................................