Vratné lahve

76%
Vratné lahve
Hrdinou Vratných lahví je bývalý učitel Josef Tkaloun. Definitivně se rozhodl opustit žáky, ale rozhodně se nehodlá smířit s pozicí důchodce, trávícího čas na lavičce v parku. Tkaloun je plný aktivity, nápadů i chlapských tužeb a nemíní zestárnout v nečinnosti. Navzdory nesouhlasu ženy Elišky, která se sarkastickým nadhledem komentuje všechny aktivity svého muže, Tkaloun přijímá brigádnické místo ve výkupu lahví menšího supermarketu. Malý prostor, kde se potkávají lahve s lahvemi a lidé s lidmi, je svébytným mikrosvětem, plným tragikomických osudů. Tkaloun dokáže být nejen jejich pozorovatelem? I když pod jeho režií situace občas dostávají poněkud groteskní obrysy.



Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Nádherný a milý snímek, který v dnešní době pubertálních komedií působí jako pohlazení po duši. Po celý film jsem měl při sledování velmi příjemný pocit, který umí navodit jen duo Svěrákových. Herecky velmi dobré, ale to jsem očekával, protože Zdeněk Svěrák je talent od přírody.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Tenhle film mám moc rád. Zdeněk Svěrák v roli stárnoucího muže, který si to nechce přiznat a dělá vše proti proudu času.. nádhera, spousta mužů se v tom jistě pozná. Krásný scénář, výborná režie.. je to prostě hezky České. Kamera výborná, děj má hlavu i patu a je to celkově dobře poskládané.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nevím, od Svěráků jsem prostě čekal víc. Nějak mě to nezaujalo a nudil jsem se. Možná proto, že děj je mi celkem vzdálený... každopádně je to jeden z mála jejich filmů, které mi stačilo vidět jednou.

Dodatečné informace

Původní název:
Vratné lahve (více)
  • Česká republika Vratné lahve
  • Česká republika Empties
Premiéra v ČR:
8. 3. 2007
Země původu:
Česká republika, Velká Británie, Dánsko

Podobné


Powered byJustWatch