Vratné lahve

76%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7
Nádherný a milý snímek, který v dnešní době pubertálních komedií působí jako pohlazení po duši. Po celý film jsem měl při sledování velmi příjemný pocit, který umí navodit jen duo Svěrákových. Herecky velmi dobré, ale to jsem očekával, protože Zdeněk Svěrák je talent od přírody.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
Tenhle film mám moc rád. Zdeněk Svěrák v roli stárnoucího muže, který si to nechce přiznat a dělá vše proti proudu času.. nádhera, spousta mužů se v tom jistě pozná. Krásný scénář, výborná režie.. je to prostě hezky České. Kamera výborná, děj má hlavu i patu a je to celkově dobře poskládané.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Nevím, od Svěráků jsem prostě čekal víc. Nějak mě to nezaujalo a nudil jsem se. Možná proto, že děj je mi celkem vzdálený... každopádně je to jeden z mála jejich filmů, které mi stačilo vidět jednou.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Na Svěráky docela dost nuda. Měl jsem chvílemi problémy přinutit se dokoukat to do konce. Komentář Djkomy mi mluví z duše.
Fingon
16 886 bodů
8
70%.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3.5
V současnosti už české filmy nejsou co bývali. Jde to s nimi z kopce. Slabota.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Milý snímek, který neobyčejně nahlíží na krizi pozdního věku a ještě k tomu dokáže být vtipný a pravdivý.
avenis
avenis
7 963 bodů
9
Od prvního shlédnutí jsem věděla, že k tomuto laskavému filmu o stárnutí se budu vždycky ráda vracet. A vracím, protože postava učitele Tkalouna je mi velmi blízká. Tady jsem poprve zaznamenala Janu Plodkovou a netušila jsem, jak z "Čárkované" vyzraje v jednu z nejobsazovanějších hereček. A moje nejoblíbenější hláška?
"Ale vy nám klesáte..." "My vám chceme klesat!"
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Překvapivě špatně natočené scény v polovině první (pád z kola... he?) kontrastují s velmi dobrou polvinou druhou. Jan Svěrák je jediný filmař u nás, který dokáže věrně audiovizuálně načrtnout jakoukoli náladu (tady hlavně tu stařeckou melancholii), kterou jeho tatínek okořeňuje svým typickým charismatickým chraplákem. Staří lidé budou unešeni, mladí zamyšleni. Neveselá, ale stoprocentně věrná ilustrace partnerského soužití má navíc opravdu silný chuťový jazyk. A Jiří Macháček je úplně poprvé od Samotářů důstojným hercem a ne jen další karikaturní variací na Jiřího Macháčka.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Příjemný snímek, sice dějově téměř prázdný, ale já se bavil, jako komedie to funguje, čemuž napomáhá hláškující scénář a skvělé obsazení, duo Svěrák+Kolářová skvěle funguje, dal bych celých 5, ale občas jsem se nudil.