Nejhledanější muž

70%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Film jsem dlouho opomíjel a tak jsem se na něj celkem těšil. Zklamání.. film tu má více než 70% a to většinou bývá záruka toho, že mě bude bavit. Výjimka potvrzuje pravidlo. Tento film mě nudil, měl šíleně pomalý spád a trošku jsem měl pocit, že sleduji laciný dvouhodinový díl nějaké kriminálky Hamburg ovšem s hlubší myšlenkou. 60%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Filmový počin na základě románu Johna le Carré se plně nese v moralizačním hávu prezentující skutečné důvody rozhodnutí migrantů přicházet k nám. A hlavně, jak to nemají v životě jednoduché. Centrem dění Hamburg, kde se jedné krásné noci objeví muslimský migrant. V Čečensku mučen, v Rusku vězněn a nyní v Německu pronásledován tajnou službou v rámci boje proti muslimskému terorismu a zároveň jinou tajnou službou využít jako návnada, aby se dostal k přímým muslimským teroristům. Jak tohle dopadne a která tajná služba bude mít navrch už je jen otázkou. Scénář je slušný a snímek dobře obsazený, což je záruka skvělého filmového díla. I když se nejedná o přímé špionážní drama plného napětí a akčních scén, je rozhodně na co se dívat. Je to příběh daleko více zohledňující realitu všedních dnů, ve kterém žijeme. Ano, svým způsobem je to pomalý film a však přímo ukazuje boj proti terorismu připomínající touhu o vyřešení ne zrovna lehkého hlavolamu. Styl kamery a vyprávění krapet dávám myšlenku přenesení daného příběhu do artu, avšak tuto hranici jedinkrát nepřesáhne. Snímek má své kvality, ale zkrátka není pro každého. A jedná se zároveň i o filmové rozloučení s Filipem Seymourem Hofmannem, který tu, ostatně jako obvykle, opět doslova zářil.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Od Corbijna jsem viděl dva fádní, řemeslně zvládnuté filmy Control a Američan, tak nevím, jestli se mám divit, že i tohle je fádní, řemeslně zvládnutý film. Ze zmíněné trojice asi nejlepší, protože na mě nepůsobil vůči své banálnosti stejně oravně sebevědomě (i když takový asi je, jen to tak nevyřvává po okolí). Hoffman samozřejmě předvádí dobrý výkon, ale lhal bych, kdybych tvrdil, že film někam posouvá - nemůže, protože jeho postava je plochá až hrůza. Jako ostatně všechny postavy. A jako pointa jasná od prvního okamžiku. Nenudil jsem se ale. Tak teda 3 a 1/2. Ale očekávám velký cinefilský hype. PS: Jak mě otravovalo ejtýs retro, bude mě teď nejspíš otravovat sevntýs retro. Protože mě fakt ani trochu nezvedá ze židle, že nějaký film imituje nějakou dobu, když nedělá nic jiného.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Na Hamburském písečku si hrají dvě bandy agentů, a když se objeví nová bábovička, tak ji chtějí všichni. Ten Corbijnův lehce ospalý styl podobným špionážkám sedět bude, ale tady se to prostě ještě všechno nesešlo.
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Trošku utahanej thriller s dobrou myšlenkou a dobrýma hercema, ale na poprvé jsem to nedokoukal a na podruhé jsem se modlil k Aláhovi aby už byl konec. 37%
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6.5
Myslím, že kritikou lehce přeceněný film. Chybí motivace „hrdinů“, rozkrytí minulosti, aby člověk mohl pochopit, proč a jak se kdo chová, kam film míří. Přece jen tempo je pomalejší a změn v ději zas tolik není, aby byl Philip Seymour Hoffman svou lehce otravnou cigaretou udržel pozornost. Napětí nezvýší ani kafe, alkohol. Film je lehce nadstandardní, chybou celého filmu je, že ani jeden z hlavních zločinců není pořádně charakterově a motivačně vybudován.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
10
Protipól atraktivnímu dynamickému Hollywoodu. Film tak věcný a nedořečený, že se od poloviny jeví jako téměř bezdějový, i když se tu hraje o hodně. Zřejmě nejpřekvapivější a nejdrtivější pointa za poslední roky, která přesně odpovídá i struktuře knihy, kde se vše rozetne na posledních dvou stranách.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
7.5
Pěkně realisticky a profesionálně provedený pohled do zákulisí tajných služeb, jejich pracovní náplně a především pravomocí. Motivace a hlavně hysterie hlavních postav je jasně vykreslená a divák si může vybrat, na čí se přidá stranu. Bohužel je zde moment srovnání mezi realitou a fikcí. Tím momentem je firma Seven Friends. Firma až příliš uměle vložená čistě za účelem zmanipulování diváka na stranu fízlů. Na stranu lidí, pro něž soukromí člověka neznamená nic, pro něž účel světí prostředky a v jejichž rukou není nikdo nevinný. Welcome to the desert of the real world.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7.5
Lehký nadprůměr , trochu toho švihu by neuškodilo a také postavy jsou jakoby všechny stejné...film mohl být alespoň trochu drásavější , ale to už je ted pasé....stejně je Seymoura škoda...hm
lukas
lukas
1 523 bodů
7
Takový netradiční špionážní film. Kdo zná Corbijna, asi bude "spokojen"... I když Control je nedostižný.