Ztracená brána

76%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pas
Pas
6 225 bodů
8.5
Ďáblova brána jako ztracená lest. Záhadolog Arnošt Vašíček nám zde ve spolupráci s milovníkem českých tajenek Jiřím Strachem nabízejí třídílnou krimi/mystery sérii. Propojení našeho světa s tím paralelním může být snadné ale může to být i lest.Pokud by autor scénaře zůstal jen u toho prvního a věnoval se záhádám a nehledal bránu k realitě , pak by to nebyl ztracený potenciál.K případu vraždy v kanálech musí být nutně přizváni specialisté na různé lsti , poněvadž Hádek v roli kriminalisty je naprostý idiot který nepozná drahý kabát a zjevně neumí ani číst aby pochopil kdo je oběť.Čmáranice na zdi nás má zase ujistit, že mystérium bude nebývalé a je jasné už předem , že obětí bude přibýat aby nám pachatel mohl vyjevit svou zálibu v zednářích .Trojan-Runa nám tyto symboly bude opakovaně předkládat i se svým výkladem abychom se ujistili, že stále sledujeme mystery/krimi.Pokud by zůstalo jen u toho pak by to mělo svoje kouzlo, zvlášť lokace Prahy i jejího podzemí jsou vskutku nevšední.Problém je, když už do takovéto dějové motanice dodají tvůrci navíc naprosté bláboly.Medvecká najde visicího a zastřeleného profesora před půl dnem, ale v pohodě z něj pořád crčí krev až ji nakape na mobil...Preis zase po propuštění z vazby se nenechá odvézt řadu kilometrů domů ale jde středem silnice a nechá se přejet,.chodníky asi ukradli ti zpoza brány...Třešinkou na dortu blábolismu je neviditelný Langmajer coby agent nejtajnější jenž se promenuje na Policii , mluví s Geislerovou a Dvořákem ale nikdo ho nevidí!! Jak ďábelské.Postava rabína je slepená ze židovských vtipů a Kříž je parodie na křestanství.Zkrátka a dobře, celé to dělá dojem , že to spíchli horkou jehlou hlavně ať to jde co nejdřív do vysilání a to je vlastně ta lest, páč z upoutávek divák očekává, že se brána otevře a ono ..nic.
Floridsky
4 376 bodů
10
Lepší jak Ďáblova lest, páč téma zednářů se mi líbí víc. Výborný scénář od Vašíčka, se kterým se navíc znám osobně. Skvělí čeští herci a režie je taky fajn. Krimi a tajemno v atmosférickém thrilleru. Jde o takovou českou verzi Brownova Roberta Langdona.
kubas369
4 086 bodů
10
Na českou televizní tvorbu malý zázrak.
AlvinCZ
AlvinCZ
133 bodů
7
Mezi českou seriálovou tvorbou jde určitě o nadprůměr. Prozkoumat téma svobodných zednářů je určitě mnohem originálnější, než Satan a démonologie v Ďáblově lsti. Známí herci, kterých je zde požehnaně, si odehráli svůj standard, který od nich očekáváme.