Batman

62%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5
Tak teď už jsem vážně viděl všechno. Tahle verze Batmana je na můj vkus trošku gay. Všechno bylo tak hrozně barevné a i ti záporáci byli k smíchu. Batman s Robinem v životě nebyli v posilovně a jejich kostýmy jsou jako z nějaké levné půjčovny. Efekty,tak to je kapitola sama o sobě. Něco tak příšerně směšného jsem tedy dlouho neviděl a scéna kdy se zakousne žralok do Batmana a on použije odpuzovač na žraloky,tak to už je vážně na pováženou. Celý film jen slyšíte,bat-auto,bat-člun,bat-rad atd. vlastně se tak jmenuje každá věc,kterou vlastní Batman. Beru to vše ale s nadhledem a v porovnáním s Schumacherovou verzí to aspoň za něco stojí.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
6
První Batmanův celovečerní film natočený krátce po úspěšném televizním seriálu a tak tu je neobvykle poněkud přepadouchováno. Batman zde vystupuje s Robinem a proti sobě mají partu vskutku povedenou. Ridder, Penguin, Catwoman a Joker, pro kterého to bylo první filmové ztvárnění vůbec. Tvůrci se drželi komiksu své doby a to i textu a stylu dialogů a tak to dnes už celkově vypadá poněkud podivně. Je to typicky televizně zábavně ztřeštěné a skutečně až moc ukecané. Film je barevný a zaměřený na dětského diváka, takže tu nejsou žádné nabubřelosti, žádné napětí a temná atmosféra už vůbec ne. Jedná se o vcelku povedenou batmanovskou satiru, která je svým způsobem ve své jednoduchosti pořád kouzelná. Příběh obsahuje parodování mnoha skutečností své doby, které dnes už, obzvlášť mimo Ameriku, bohužel tak dobře bez znalosti o co konkrétně jde nevyzní. Je to film, který má za úkol pobavit a nic víc.
hrumsrt
hrumsrt
9 329 bodů
8
"Jsou dny, kdy se člověk bomby prostě nezbaví!" Batman nosí za opaskem prostě všechno, jen to vždy nazve jako batplyn, batopasek. Bizarní film se vším všudy. Stojí proti němu kdejaký legendární padouch, z nichž jasně vede Joker. Batman vypadá jak totální exot s plnou hubou trefně trapných hlášek. Suverénně jedno z nejdivnějších filmových zpracování netopýřího hrdiny. Vůbec na nic si to ale nehraje a od začátku do konce je to neskutečná nálož vtipu a nadhledu. Nelze to brát tak vážně a už vůbec ne porovnávat to s novějšími Batmany, tohle je jistojistě nejoriginálnější zpracování. Tolik padouchů se dohromady moc nevidí a důvod? Oni totiž dohromady fungují tak nějak divně. Nejlepší a i nejvýraznější z nich je dvojice Catwoman a Joker, ale oba mají i lepší zpracování. Většina těch dialogů mezi Batmanem a Robinem je hrozný bizár.. Jistojistě nejvtipnější Batman! 70%
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
1
"Jsou dny, kdy se člověk bomby nezbaví." Před všemi možnými slovy, předpona Bat. Kostýmy, jak z laciného péčka. Příběh a forma filmu je pro děcka. "Ale pánové, nehádejte se! Dejte mi na to ruku!" Jediné, co stojí za zmínku je Catwoman, protože byla sexy. Jinak je to těžkej bizár, kterej v dnešní době neobstojí. - 10%.
Bordoshut
1 647 bodů
8
8/10 – Všemi mastmi ujetá taškaříce s Batmanem a Robinem z doby, kdy se ještě superhrdinové nebrali zas tak vážně. Doporučuju zhlédnout s kouzelným českým dabingem, který pomyslný stupeň filmového blbnutí posunul ještě o stupínek výš. Ačkoliv i v anglickém znění by v této disciplíně tento film jistojistě trhal rekordy. V této žertovné pohádce o temném rytíři (tehdy ještě spíš barevném) se proti Batmanovi spojí hned tři superzločinci: Kočičí žena, Tučňák, Šprýmař a Rébus. Tato čtverka má samozřejmě geniální plán na to, jak ovládnout celý svět, jenže Batman jim do něj opakovaně hází šavli. Je bláhově zamilovaný do ženy jménem Kytka, které však není nikdo jiný, než ďábelská Kočičí žena v přestrojení. Podobně balamucen je i cestující na lodi, kterou ústřední padouši unesli, neboť věří, že důvod, proč ještě nepřistávali na pevnině, je záhadná mlha, kterou mu superpadouši jen vychytrale generují za oknem. Sám je přitom již několik dnů zavřen v miniaturní kajutě – ovšem nijak zvlášť ho to neomezuje, dlouhou chvíli si totiž krátí četbou. Zkrátka Batman z roku 1966 má své nepopiratelné nostalgické kouzlo a milou, úsměvnou dávku naivity. To i v kombinaci s dobrými hereckými výkony a vynalézavostí tehdejších filmařů, kteří ještě neměli k dispozici všelijaké digitální triky a museli si se vším poradit na place, tvoří jeden z nejvtipnějších superhdinských filmů vůbec, který každého diváka aspoň trochu zahřeje na srdci. Top hláška: „Jsou dny, kdy se člověk prostě bomby nezbaví.“
martin2560
martin2560
609 bodů
5
Já nevím , možná že kdybych na tom byl v kině v tom 66.roce ,tak bych asi hodnotil jinak.Ale dnes na to lze pohlížet jako na muzejní kousek kinematografie.Fascinujici kostýmy,hlavně ten Robinovo 😁. Zajímavostí je ,že banda zloduchů se mezi sebou častují oslovením "soudruhu, soudružko"Doba Mccarthismu byla poplatná všude 😁,v té době prostě za každým zloduchem byl komouš.Takze kdo chce nakouknout do Americké kinematografie z dob dávno minulých a do dob kdy Amíci byli trošku paranoidní nechť se podívá,jinak je to na dnešní dobu podprůměrný film.
Smazaný uživatel
0 bodů
6
Docela vtipné, ale radši mám toho vážného Batmana! :)