Fimfárum 2

72%
Fimfárum 2
Čtyři zbrusu nové pohádky „pro chytré děti a chytré dospělé“ z oblíbené knihy Jana Wericha. Klasik animovaného filmu Břetislav Pojar natočil slavný příběh maličkého Palečka, plný zvratů a dobrodružství o jeho cestě do světa a zase domů. Pod vedením Aurela Klimta ožijí tři navzájem si podobní hrbatí bratři. Hrbáči z Damašku přinášejí atmosféru exotického Blízkého východu s pestrostí orientálního vypravěčstvím, ale přitom o věcech nám všech dobře známých. Vlasta Pospíšilová ve Třech sestrách a prstenu vypráví vesnický dekameronský návod o tom, jak pro sázku o prstýnek zblbnout tři milující chotě. h a Jan Balej dovolí bratrům Markovi a Koubovi prožít prastarý pohádkový příběh o kouzelném mlýnku, závisti, čertech s originálním vysvětlením jednoho přírodního úkazu v pohádce Moře, strýčku, proč je slané? (Falcon)



Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Druhý díl už není tak hezky Český a bavil mě o trošku méně, než ten první. Přesto je to opět moc pěkná práce. Animace stále stejně ošklivá až je hezká, příběhy zajímavé a je to soubor drsnějších pohádek spíše pro dospělé publikum. Nemohu jít pod 70%.
muzz
muzz
18 035 bodů
8
Slyšel jsem i názor, že je to příliš přesně podle té skvělé knížky. Ale to je právě to ono, zvlášť když se jedná o hlas pana Wericha, který je čistě náhodou autor :) Navíc, nutit ho posmrtně, aby něco měnil, je nesmysl :) Skvělé pohádky, které ocení jen dospělí. Souhlasím s tím, že všechny díly by se měly posuzovat jako celek (stejně tak jako Hobit nebo Pán prstenů)
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
V súčasnosti je fakt ťažké nájsť aspoň jeden dobrý tuzemský film. A to nehovorím o vzácnom prípade ,keď aj pokračovanie je podarené. No a dnes tento moment opäť naskytol. To ,že sa filmárom opätovne podarí trafiť do čierneho u Werichovho poetizmu som ani nedúfal. A este menej som cakal ,že myšlienky oboch strán si výjdu v ústrety a vytvoria opätovný malý bábkový zazrak. O samotnom filme tu ani nebudem moc dlho kecať ,pretože ak ste si zamilovali prvé Fimfárum ,u druhého budete rovnako šťastní. Ale jedna z noviniek oproti prvému dielu je ,že sú rozprávky omnoho modernejšie ( už to nie je doba dávnoveká a nepoznaná ,ale doba veľkej vojny ). Poviedky tiež nezaostali ,pispôsobili sa dobe. Najviac potešili typické čertoviny ako Moře, strýčku ,proč je modré? Nezaostáva ani odbočka na blízky východ. Po všetkých stránkach podarené pokračovanie. Werich by bol hrdý....alebo nie, to už nezistíme...


Dodatečné informace

Původní název:
Fimfárum 2 (více)
  • Česká republika Fimfárum 2
  • Česká republika Fimfarum 2
Premiéra v ČR:
23. 2. 2006
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika

Další z kolekce Fimfárum 2


Podobné


Powered byJustWatch