Star Wars: Síla se probouzí

72%

Komentáře a recenze 148

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9
Můžu vůbec jinak než dát plný počet? Nemyslím si! Tohle je ta největší srdcovka,která letos vstoupila do kin,teda vlastně ještě s Jurským parkem,ale ten mě o svých kvalitách nějak nepřesvědčil,zatímco SW mě velice potěšily a naplnily ve mě tu prázdnotu,která za ty léta čekání vznikla. Jestli bych měl hledat něco co mě nasralo,tak by to byla záležitost s Hanem Solo. Tohle se mnou opravdu zacloumalo. Taky mi trochu vadilo,že do hlavní role zasadili toho černouška. Jinak maximální spokojenost.
Pete69
Pete69
29 743 bodů
8
I když nejsem velkým fanouškem Star Wars, tak.je mám také rád a uznávám kvalitu a chápu kult kolem celé série. Síla se probouzí je pro mě skvělá práce. Parádní podívaná, technicky skvělé. Atmosféra zůstává věrná předchůdcům. Děj se posouvá.. velmi dobré.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Není co řešit. Pečlivě nadesignovaný blockbuster, který žene kupředu nadsvětelnou rychlostí a neohlíží se po věcech jako logika děje nebo hlubší emoce. Ale je to fajn, dá se na to skoro sáhnout díky všem těm praktickým efektům... Samozřejmě "jen film", ale velmi pěkný letní film na ukrácení dlouhé chvíle. Sice se ani jednou nezbaví své merch-spinoffové záměrnosti, ale upřímně - čekal jsem tyhle aspekty spíš otravnější. Celkově prostě ok film.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Se SW to mám těžké. Stará trilogie mě neohromila, nová bavila trochu víc, ale pořád mám deficit v podobě SW 3 (čili šestka). Tady nalákal JJ, protože na co vesměs sáhne to ve zlato promění (ST)...jenže to tak úplně nevyšlo. Hlavně mi bylo vlastně úplně jedno, co se komu kdy stane, takže nějaký emoční dopad se starými postavami šel úplně mimo mě. Asi to není nejhorší díl série, ale pocitově jsem u něj trpěl asi nejvíc.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Režisér J. J. Abrams (restartovaný Star Trek, restartované Star Wars, Super 8), který tímto filmem definitivně přejímá žezlo od svého mentora Stevena Spielberga totiž natočil perfektní blockbuster s neokoukanými tvářemi, které zasadil do známého světa oblíbených hvězd a mladých, často oskarových, herců. Scénář napsali společně s hollywoodským veteránem Lawrencem Kasdanem a je opravdu příjemné vidět po delší době film určený pro rodinné publikum, který má všech pět P pohromadě.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Záměrný retro kabátek tomu sluší, Williams znovu odvádí fantastickou práci, Han Solo je pořád Indiana Jonesem jiné galaxie, Rey je moc sympatická (nebo spíše Daisy Ridley, byť je mi jasné, že její herectví to bude ještě hodně schytávat) a v součtu to rozhodně je dobrý film, ALE dobré Star Wars to nejsou ani za mák. Veškerá inovativnost v prezentaci prostředí, ve vztazích mezi charaktery nebo ve znázorňování hierarchie či řádu různorodých galaktických světů a seskupení, s níž Lucas a ostatní ke každé dosavadní epizodě přistupovali a jejich úchvatný fikční svět takto před očima diváka neustále rozvíjeli, se tady trestuhodně smrskla na ustrašené okopírování Epizody IV, kde jsou přírodní lokace převážně nevýrazné a jeden by skoro řekl, že nejsou vůbec odlišné od těch na Zemi, a kde se až moc nudně kecá a přešlapuje na místě. A byť si noví klaďasové určité sympatie získají (ale jen proto, že stojí na ramenou starým známým), záporáci připomínají prázdniny Mr. Beana v daleké galaxii a jsou vedeni ošklivým uplakaným děckem, jehož motivace je více než zmatená a respekt vzbuzuje asi jako kotě s růžovou mašlí. Naštěstí umí Abrams dobře vyprávět, když už dojde na akci, je se na co dívat, a vrcholná dramatická sekvence skutečně patří k nejlépe zvládnutým a vygradovaným scénám roku. Každopádně, po tolika letech příprav a s takovým potenciálním materiálem sáhnout jen k hrubému, řemeslně kvalitnímu přepisu a nepřijít skoro s žádným původním dějovým nápadem, to je zklamání o velikosti pozadí Stiflerovy mámy.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Tento příběh si drží své tempo a akce je rozptýlená stejnoměrně po dobu celého filmu. Ten si zachoval svou tvář.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
10
Mne to hrozně bavilo! Že se po tolika letech tak přiblíží původní trilogii! Skvělá úvodní výstavba s Rey. Hlavně to má skvělý spád, který nemáte ani u většiny předchozích filmů. Ač si myslím, že hlavní záporák Kylo Ren je zatraceně cool v masce, když pod ní je takový rozklepaný padavan, tak má tahle postava zatraceně silný potenciál. Vlastně všechny nové postavy dostali výborný úvod pro nějaký build-up. Hodně mi to připomínalo dokonce Novou naději :O, jelikož jsem tam cítil ten význam síly. Nemám co vytknout, čekal jsem nějaký stařecký sjezd cílící jen na nostalgii... Famózní dvojice Han a Chewie, takhle se klepe na fan-base! /viděno v kině/ 100%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6
Trailery slibovali něco úžasného, ale opak je pravdou. Jedná se spíše o remake Epizody IV., kterou mám rád, takže jsem v kině byl dost naštvaný, když jsem viděl tolik stejných rysů (viz. hvězda smrti). Na stejném principu jede i zbytek. Naštěstí hudba opět perfektní a postavy jsou příjemná změna, alespoň něco nekopírují.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
2
Neurazí ani nenaštve. Tenkrát jsem z kina odcházel zcela neohromen. Bylo tam toho málo, děj je až příliš podobný čtyřce, nové postavy mne nezajímaly a některé scény jsou nevěrohodné. Tuším, že to neni dějově tak rozesraný jako osmička, ale tam bych alespoň rewatchnul několik málo scén. Tohle mě nechává zcela chladným.