Popelka

72%
Popelka

Děj snímku Popelka sleduje osudy mladé Elly (Lily James), jejíž otec, kupec, se po smrti její matky znovu ožení. Ella, která s radostí podporuje svého otce, se snaží ke své nové maceše (Cate Blanchett) a jejím dcerám Anastasii (Holliday Grainger) a Driselle (Sophie McShera) chovat vstřícně, a touží po tom, aby se ve svém novém domově cítily dobře. Když ale Ellin otec nečekaně zemře, zjišťuje Ella, že je vydána na milost své nové žárlivé a kruté rodiny. Posléze se z ní stává pouhá služka, věčně špinavá od popela, které ostatní posměšně říkají Popelka. Navzdory krutostem, kterým je nucena čelit, ale Ella neztrácí naději a je rozhodnuta dostát poslednímu přání své matky, aby vždy byla „odvážná a hodná". Nehodlá propadnout zoufalství, ani pohrdat těmi, kteří s ní jednají špatně. A pak je tu ještě ten pohledný cizinec, se kterým se setkala v lesích. Ella, která nemá nejmenší tušení, že se ve skutečnosti jedná o prince, nikoliv o pouhého učně ze zámku, má pocit, že konečně potkala spřízněnou duši. Záhy nato se zdá, že by se na ni konečně mohlo usmát štěstí ve chvíli, kdy jsou na zámecký ples pozvány všechny dívky z širokého okolí, a Ella se těší, že by se mohla znovu setkat s okouzlujícím Kitem (Richard Madden). Její macecha jí ale návštěvu plesu zakáže a zlomyslně jí roztrhá šaty. Jako ve všech správných pohádkách je ale pomoc na dosah ruky a objevuje se vlídná žebračka (Helena Bonham-Carter), která – za pomoci dýně a několika myší – Popelčin život navždy změní. (Falcon)




Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Prostě Americká Popelka v moc pěkném typicky princeznovském Disney hávu pro malé i větší dívky. Já na tohle moc nejsem, snažil jsem se najít něco kladného a tak jsem si alespoň dovedl představit, že se to musí holkám asi hodně líbit. Hudba ladí s tématem, vizuál pěkný.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Zpočátku jsem byl z nápadu hereckého zfilmování kreslené klasiky krapet skeptický, ale musím přiznat, že z výsledku jsem velice překvapen. Studio Walt Disney si dalo setsakramentsky záležet a vytvořilo dílo, které se chtě nechtě musí stát stejně vyhledávaným snímkem jako jeho předobraz. Po technické stránce je viditelně poznat postup používající hlavně ve 40. a 50. letech. Tento fakt tomu všemu dává na síle a na jedinečnosti díla. Fenomenální výprava, výborné efekty, romanticko-pohádková atmosféra a hlavně nádherný příběh, který romanticky založeného diváka donutí ukápnout slzičku štěstí. Tady je laťka zvednuta hodně vysoko a řekl bych, že ji už jen tak někdo nepřekoná. Zkrátka, naše česká ´Popelka´ má tímto velice silnou konkurenci.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Po nedoceněné vynikající Tarsemově Sněhurce je tohle jenom na půl cesty, ani o kus dál. Pohádka je tu jen překážkou pro rozvíjení postav, které se kvůli plochým zvratům musí vzdávat hloubky. A vůbec útěk k lehkému žánru je tu na škodu.

Dodatečné informace

Původní název:
Cinderella (více)
  • USA Popelka
  • USA Cinderella
Premiéra v ČR:
19. 3. 2015
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
95 mil. USD
Tržby:
543,51 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Popelka je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch