Popelka

72%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Prostě Americká Popelka v moc pěkném typicky princeznovském Disney hávu pro malé i větší dívky. Já na tohle moc nejsem, snažil jsem se najít něco kladného a tak jsem si alespoň dovedl představit, že se to musí holkám asi hodně líbit. Hudba ladí s tématem, vizuál pěkný.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
10
Zpočátku jsem byl z nápadu hereckého zfilmování kreslené klasiky krapet skeptický, ale musím přiznat, že z výsledku jsem velice překvapen. Studio Walt Disney si dalo setsakramentsky záležet a vytvořilo dílo, které se chtě nechtě musí stát stejně vyhledávaným snímkem jako jeho předobraz. Po technické stránce je viditelně poznat postup používající hlavně ve 40. a 50. letech. Tento fakt tomu všemu dává na síle a na jedinečnosti díla. Fenomenální výprava, výborné efekty, romanticko-pohádková atmosféra a hlavně nádherný příběh, který romanticky založeného diváka donutí ukápnout slzičku štěstí. Tady je laťka zvednuta hodně vysoko a řekl bych, že ji už jen tak někdo nepřekoná. Zkrátka, naše česká ´Popelka´ má tímto velice silnou konkurenci.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Po nedoceněné vynikající Tarsemově Sněhurce je tohle jenom na půl cesty, ani o kus dál. Pohádka je tu jen překážkou pro rozvíjení postav, které se kvůli plochým zvratům musí vzdávat hloubky. A vůbec útěk k lehkému žánru je tu na škodu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Klasika v moderním hávu. Skvěle natočená, s pohádkovou Lily James v hlavní roli. Disney narazil na novou zlatou žílu, takže...kdo bude další?
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Možná trochu podceňovaný projekt, kterému v dnešní době a potom, co byla z daného námětu vymačkána filmaři z celého světa takřka všechna šťáva, nikdo moc nevěřil, ve kterém je ale zároveň vše přesně na svém místě, je nádherně plynule zrežírován a přímo skvostně herecky obsazen, především ve vztahu k originálnímu animáku od Disneyho, k němuž je často odkazováno. Celé krásné pohádkové schéma pak přímo kouzelně podbarvuje perfektní soundtrack a decentní, ve správné míře využité vizuální efekty, které mají mimochodem na svědomí asi nejzábavnější sekvenci ze všech filmů o Popelce vůbec. Čistá práce, kde je sice humoru trochu poskrovnu, ale od prvních vteřin chytne za srdce a už nepustí...
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Když porovnám tuto Popelku s Šípkovou Růženkou (s Angelinou Jolie), tak se to nedá srovnat. Krom parádních efektů, což jsou mimochodem jen měnící se havět v lidi a furt někde přešlapujícího kačera, tak je to celkem nuda. Samozřejmě hvězdičku si zaslouží Cate Blanchett, lépe už macechu asi zahrát nešlo. 51%
Floridsky
4 376 bodů
8
Příjemná, poctivě natočená pohádka s pěkným vizuálem a krásnou Lily James. Spokojenost!
Ombak_Penari
2 764 bodů
7.5
Bylo to občas přeslazené až mě z toho bolely zuby (hlavně když Popelka nahodila svůj hřejivý úsměv), ale jinak to byla fajnová pohádka. Sice klasicky americky zářivá a rozmáchlá, ale proč ne. Snímek hýří sytými barvami a je to opravdu okouzlující, především u scény s vykouzlením popelčina kočáru a šatů jsem měl pocit opravdového vizuálního krásna. Obecně mi Popelka přišla někdy až nesnesitelně sladká, princ taky vypadal, že se mu v očích zrcadlí celá mléčná dráha a nejromantičtější místo pro život byla stejně popelčina komůrka v podkroví, ale beru to prostě jako pohádku a do pohádky asi dobrý. Být dítě, tak bych byl nejspíš úplně unešený. Nicméně Češi stejně dobře vědí, která Popelka je ta nejlepší...
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
5
Rozprávka o Popoluške ma moc nebere a ani táto nová verzia starej klasiky si ma nezískala. Je to celé nejak moc farebné, často preafektované, s hromadou nevýrazných postáv a divných novotin. Náladu mi zlepšila len naturálne pôvabná popElka a čarovná víla, ktorá bola príjemne praštená. Inak žiadne dojatie ani okúzlenie sa nekonalo.
LenkaVL
LenkaVL
2 331 bodů
7.5
Když jsem sledovala, tak bylo vidět, že je to vlastně jen přehraná animovaná verze pohádky. Hezké trikové záběry, třeba ty kouzla kmotřičky víly. Princ docela hezký, Popelka by si tedy mohla něco udělat s tím obočím, protože to spolu s těmi blonďatými vlasy úplně bije do očí. I když je to známý klasický příběh, na který bylo natočeno už spousty filmů, tak tento je docela ucházející.
  • triky