Dom Hemingway

62%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
JÁ SI MYSLÍM,ŽE JE KURVA NÁDHERNEJ. ŘEKL BYCH,ŽE JE TO FAKT PARÁDNÍ UMĚLECKÝ DÍLO JAKO RENOIR,NEBO TŘEBA PICASSO. OBRAZ MÝHO KRÁSNÝHO PTÁKA BY MĚL VYSET V LOVREU. STUDOVALI BY HO V UMĚLECKÝCH ŠKOLÁCH. STRÁVILI BY HODINY STUDIEM ÚŽASNÝCH TVARŮ TÝHLE NESKUTEČNÝ NÁDHERY,NEMYSLÍTE? TAKY BY HO MĚLI STUDOVAT VĚDECKY,PROTOŽE SE VÁŽNĚ VYMYKÁ PŘÍRODĚ. MŮJ PTÁK JE TVRDEJ,JE TO KOV,JE TO OCEL,JE TO TITAN. ZA ŽÁDNÝCH OKOLNOSTÍ NEPOLEVÍ,NEOCHABNE MŮJ PTÁK MŮŽE STÁT CELEJ DEN,JAKO TEN NEJLEPŠÍ VOJÁK,KTERÝ DĚLÁ DOJEM NA SVÝ NADŘÍZENÝ. KDYBY MŮJ PTÁK MOHL DOSTAT MEDAILI - DOSTAL BY JÍ. POJMENOVALY BY PO NĚM ŠKOLY. KDYBY MŮJ PTÁK MOHL ZACHRÁNIT MALÝ SOMÁLSKÝ DĚTI PŘED HLADOVĚNÍM,UDĚLAL BY TO A DOSTAL BY ZA TO KURVA NOBELOVU CENU MÍRU. VŮBEC PRVNÍ CENU UDĚLENOU PTÁKOVI. MŮJ ÚŽASNEJ LAUREÁT NOBELOVI CENY JE JAKO NĚJAKEJ GEPARD,ELEGANTÍ,BEZPEČNEJ A VRAŽEDNEJ NÁSTROJ. MĚLY BY SE PSÁT SONETY JAK NEBEZPEČNEJ MŮJ PTÁK JE. BALADY,BÁSNĚ MĚLI BY SE KVŮLI NĚMU VÉST VÁLKY,HROUTIT SE ŘÍMSKÉ ŘÍŠE,PROTOŽE MŮJ PTÁK JE BLESK. NEUHASITELNEJ OHEŇ,JE TO VULKÁN S VAŘÍCÍM POSVÁTNÝM SEMENEM,LÁVOU!
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
I´m Dom fucking Hemingway. Jude Law perlí a perlí v roli, ve které by ho člověk na "staré" roky fakt nečekal. A je to zatraceně zábavné. Takhle nějak měl vypadat celkem podobný Filth s McAvoyem. 8/10
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Jednoduchá zápletka, pokud se tomu dá říct zápletka, ale ta jízda Jude Lawa je mazec. Je to prostě jeho film a pěkně si to užívá a s nikým se nesere:-) A přítomnost Emilia Clarke samozřejmě potěšila. 67%
squirrelpool
squirrelpool
7 017 bodů
8.5
Jude Law vytvořil fantasticky svéráznou postavu. Na jeho výkonu tenhle film stojí a padá. Jak by taky ne když je to Domův příběh. Nerad bych tím nějak snižoval výkon Richarda E. Granta, který je jako Hemingwayův kamarád skvělý, ale Dom je prostě osobnost, kterou v davu nepřehlédnete. Rozhodně je to někdo koho bych nerad potkal, ale sledovat jeho smůlou prošpikovaný příběh je šílená sranda. Dom Hemingway je sprostý, násilnický a vůbec nejlepší kasař v Británii. A navrch má ten chlap duši básníka ("Mozkovnu mi právě znásilňujou kozáci."). Kdyby někdy někdo dával dohromady britské Avengers. Tak Dom Hemingway, Charlie Bronson a Bruce"Robbo"Robertson budou zakládajícími členy.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
6
Zatím asi největší zklamání roku spolu s Noahem. Tohle měla bejt boží komedie s pořádným magorem v hlavní roli, kterýho si hned oblíbím, jenže se stal úplnej opak. Hlavní postava mě vůbec nebavila, Jude Law neumí hrát takový magory, což je taky hlavní chyba filmu. Jude Law tam nemá co dělat, sorry ale prostě ne. Je hromada herců, který by to zahráli líp, Jude Law se až moc snaží a přehrává, jde to vidět a celou postavu zkurvil. Po filmu jako je Sviňák je těžký natočit něco, co překoná sympatického hajzla v podání Jamese McAvoye. Jinak příběh je celkem zajímavý a hlavně nečekaný, což je plus, jenže to je všechno, slovní přestřelky ve filmu mě vůbec nebavili a všehovšudy jsem se zasmál asi 3 krát, což je celkem málo na takový film. Je to škoda, chtěl jsem dát slabší 4*, ale debilní konec rozhodl :)
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Jude Law trochu v nezvyklé roli zazářil velkým způsobem! Skvěle nadsazená komedie se skvělým britským humorem. Bavil jsem se od začátku až do konce. I když příběh o tatíkovi, který chce získat zpátky svou dceru příliš nebral, přeci jen si asi nikdo nechtěl vylévat srdíčko s tímto filmem. Lehce gangsterka, lehce drama, hodně komedie, tato kombinace se mi velmi zamlouvala. 80%.
evana
evana
685 bodů
7.5
Film, na který jsem se hodně těšila a čekala jsem od něj něco podobného jako od Sviňáka. Úvodní scéna je naprosto famózní a vyvolá ve vás dojem, že by se film mohl nést v podobném duchu pořád. Ale moje očekávání se bohužel úplně nevyplnila. Příběh pak sklouzne do polohy jakéhosi dramatu, příběh ukazuje Doma nejen jako sprostýho hajzla, ale i jako citlivého člověka, který touží po odpuštění a lásce své dcery a to prostě dohromady nějak nejde a nesedí to. Jude Law ale i tak září a evidentně si to hodně užil.
lucifrid
lucifrid
151 bodů
9
Jude Law je totální zvíře! Co předvedl v téhle klasické britské gangsterce, kde v herecké smršti střílí jednu hlášku za druhou, vtipné situace ani nepočítaje, nemá obdoby. Brilantní, vulgární, citlivý sviňák s obřím egem vás nenechá chvíli odpočinout. I když ostatní herci na plátně září, Jude zde přímo exceluje. Tohle je černá komedie par excelence, rozhodně ale nesedne každému.
Tombo
Tombo
147 bodů
6.5
Dom (Jude Law, velmi dobrý Jude Law) je kasař, hajzlík, průserář, egostická nafoukaná superkecka (nomen omen?), velmi špatný manžel a ještě horší otec a přesto někdo, koho budete mít v této komedii, lehce vybočující z průměru, rádi. Doporučuji.