Velká čínská zeď

61%
Velká čínská zeď

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace.

Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (Cinemart)




Recenze: Velká čínská zeď

Kinobox.cz
70%

Film je zaplaťpánbůh překvapivě krátký (asi 100 minut), takže všechno poměrně rychle odsýpá, moc se nebudete nudit, ale rozhodně z toho nebudete mít nějaký dlouhodobý nezapomenutelný zážitek.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
5
Kdyby nebylo toho úvodu kde je napsáno,že tenhle film vypráví jednu z legend,tak bych šel s hodnocením mnohem níž. Vůbec nechápu proč tvůrci přišli s něčím tak ujetým. To nemohli postavit proti obraně zdi nějaké lidské protivníky? Tohle byl přece jen moc velký úlet a já od filmu očekávám přece jen něco víc než Matta Damona bojujícího s podivnými ještěry.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5.5
Film s prvky velkofilmu , kterých je ale opravdu málo smíchaný s nesmyslným bojem s přerostlými ještěrkami. Slibný začátek, slušný start bojů ( až na ty šílené ještěrky ) poté se ale z toho stává čím dál větší slátanina s love story v pozadí. Je to sci-fi, takže nad tím, jak působí reálně boje, či příběh si nebudu lámat hlavu.. film zkrátka působí jako předražená bublina.. 55%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Odjeli do Číny získat střelný prach a zažijí něco, o čem se jim ani nesnilo. Fantasy příběh odehrávající se tentokrát v čínské provincii, který viditelně nemálo čerpá z úspěšné vize filmové trilogie 'Pán prstenu' (2001-03). Přesněji řečeno, dějství bitvy o Helmův žleb. Protože se tentokrát příběh odehrává právě v Číně, během dynastie Song (960-1278), máme tu tedy přirozeně jejich slavnou čínskou zeď. Že sloužila k obraně země víme, ale už nevíme před kým. Legenda praví, že každých 60. let vyrůstají mytické mimozemské příšery, které Čínu začnou ohrožovat. A ta doba je právě tu. A žádný strach. Je jich opravdu hodně. Co se týče příběhu, je to vůbec nějaký? Prostě se tu bojuje s nějakými potvorami a to je v podstatě všechno. Tvůrci však tentokrát měli rozum a ponechali snímku klasickou hodinu a půl stopáže. Jelikož je snímek více zaměřen na efektové bitvy, prostor pro pocity, strategii, střet kultur, atd. je jen okrajová záležitost. Naopak, kdyby se tomu dalo více prostoru, hodně by tím trpělo dějové tempo. Fanoušci velkolepých čínských válečných historických velkofilmů si mohou přijít na své. Výprava, kostýmy, CGI efekty, to všechno je tu doslova pastvou pro oči. Snímek není ničím jiným než popcornovou záležitostí, který svůj účel po divácké stránce splňuje. Je dostatečně dobrodružný a nikterak nenudí.


Dodatečné informace

Původní název:
The Great Wall (více)
  • USA Velká čínská zeď
  • USA The Great Wall
  • USA Čchang čcheng
  • USA Veľký čínsky múr
Premiéra v ČR:
5. 1. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA, Čína
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
150 mil. USD
Tržby:
331,96 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Velká čínská zeď je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch