Železná srdce

78%

Komentáře a recenze 82

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Srdce mi plesá radostí,protože tohle je válečný snímek podle mého gusta. Pořádně špinavý a reálný. Všude stříká krev a testosteron. Vojáci ze sebe sypou jednu chlapskou hlášku za druhou a já se prostě skvěle bavil. Bradovi ty vojenské snímky prostě zatraceně sednou a měl by jich určitě ještě pár natočit.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7.5
Válečné filmy vcelku nemusím, cákance krve z filmového plátna se mi hnusí, ale tento film je jedním z nejvěrohodnějších, jaký jsem viděl.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8.5
Skvělý válečný film. K dokonalosti mu chybí jen to, že konec je šíleně přehnaný a přehrdinovaný. Když Brad Pitt stojí na tanku a pálí z kulometu, stojí tam jako slepice na kůru a dobrých pět minut je netrfitelný. ale zbytek je perfektní. Snímek ukazuje, že ani Američané si při dobývání Německa nebrali servítky. Film až na zakončení působí realisticky, má jedinečnou atmosféru.. dobrý kousek - 85%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
I tanky očividně umí jezdit na autopilota... Válečné drama, které se v několika ohledech nebojí ukázat víc, ale už se bojí z toho cokoliv vyvodit. Výsledek je tedy především průměrný. Závěrečná bitka tak nepřesvědčivá, až se těžko věří, že to je myšleno vážně, ale to by byl poslední problém.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Čtyři z tanku a Pitt. Do příjezdu na křižovatku hodně dobré (hlavně v té dramatické rovině), pak už ale přišlo ono slavné hraní videohry na nejlehčí obtížnost, a tak to parádní nadšení trochu opadlo. Kvůli tomu ale zbytek filmu neodstřelím.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Pokud jste viděli výborný snímek Patrola, pak Železná srdce je v podstatě podobně napsaný a natočený snímek, který je akorát zasazený do prostředí válečného Německa. Snímek je to překvapivě komorní, film je převážně sevřeným dramatem několika dobře napsaných, ale také zahraných charakterů, které se vyvíjejí na základě plnění mise. Závěrečná část je pak silně „over the top“ a připomíná válečné filmy s Lee Marvinem, čímž se poněkud liší od úvodních dvou třetin filmu, které se tváří výrazně seriózněji a hlouběji. Film se údajně docela dobře drží historických reálií, to nejsem schopen posoudit, protože se o válečnou techniku nezajímám, ale na první pohled neobsahuje žádné viditelné boty. Výrazně viditelnější je ale chemie mezi herci, která funguje dokonale, proto se výprava za válečným dobrodružstvím filmu Železná srdce dá úplně bez problémů doporučit ke zhlédnutí v kině.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Jestli bylo účelem filmu vystavit ulízlého Pitta do ještě ikoničtějšího světla, než to činil Wolfgang Petersen při dobývání Tróje, pak je úkol splněn. Jestli ale měla mít Železná srdce i nějakou myšlenku nebo historickou hodnotu (kromě urážlivě neoriginálního "Válka je hnus" a "Neházejme Němce do jednoho pytle"), tak Ayer těžce zklamal. Nestárnoucí herecká hvězda i vše kolem ní sice vypadá velice cool a divák se nebude nudit, ovšem momentálně si nedokážu vybavit lepší příklad válečného filmu, který by tak dokonale prezentoval naprosto směšný pohled Američanů na charakter přímého boje i na všeobjímající válečný přínos jejich neohrožených předků. Do kina s popkornem OK, ale za deset let už si zdejší vrcholné scény na blu-ray nikdo pouštět nebude...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Válečný film s geniální atmosférou, skvělým stylem a znamenitou režií
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Pár tanků projíždí Německem a zažívají různá dobrodružství. Nevěděl jsem jestli koukám na pokračování Hvězdných válek, čekal jsem až Brad vyskočí z tanku a vytáhne světelný meč. Krom závěrečné scény (která mi přišla taky trošku nelogická, např.: dobývání tanku trvá několik hodin, ne-li od odpoledne do půlnoci a bazuku tam nesl každej pátej voják v ruce, takže by to měla být akce na 10 minut) se tam vlastně toho moc nestalo. 59%
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Celkem slušný válečný, syrový akční drama. S několika vážně super scénama. Například fight s Tigerem považuju snad mezi ty vůbec nejlepší scény, co jsem kdy viděl. ALE, taky plno až podivuhodnejch náhod a trochu zvláštní a nelogický chování Dona na závěru. Chápu, že kámoši z hUSA museli ukázat trochen toho heroismu, ale ty vole až tak? Zase to slušně zesrali. To, že se tam na konci němčouři předháněj v tom, kdo chytí první kulku už ani snad nemluvim, padaj tam jak hrušky, nejspíš s dojmem, že jsou nesmrtelní... I tak se drží Fury v průměru. Až na těch pár wtf momentů jsem se bavil a dokonce sežral půlku cheesecake (vyskloňujte si to jak chcete). Valus vatos 65%