Transcendence

62%

Komentáře a recenze 44

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Transcendence se všeobecně netěší moc dobré pověsti, ale za mě je to čistokrevné memento sci-fi s hutnou atmosférou a děsivým scénářem. Naléhavost, napětí, ale i monotónní tempo, které dokresluje zvláštní příběh. Pravdou je, že i od výborných herců jsem se nedočkal žádného mimořádného výkonu, protože je zastínil děj a zpracování. Já jsem spokojen nad míru.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Když se poprvé řeklo "film od kameramana Christophera Nolana", napadlo mě něco přesně takového. Snad jen je výsledek ještě o kus hloupější. Kdybych já byl na Pfisterově místě, spíš bych se snažil vyhnou srovnávání, ne jim jít naopak co nejvíc vstříc. Transcendence je každopádně do sebe zahleděná blbůstka s šíleně anticharismatickým Deppem, přesvědčená o svojí chytrosti a důležitosti. Podobně jako v Kapitánovi Americe jsou však všechny konspirační čachry tak naivně povrchní a nepřesvědčivé, že výsledek nejde brát vážně, dá se mu jen vysmát. Komiks si to však na rozdíl od tohohle... nevím čeho... může aspoň trochu dovolit. Transcendence je takový Prometheus pro tuto sezónu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Vlastně docela chytré sci-fi, které doplatilo na velká očekávání a slabší druhou polovinu. Depp je tady defacto zbytečný (krom nalákání do kina), protože celé to táhnou úplně jiní běžci. Každopádně bych Pfistera úplně nezatracoval. 5.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Jako náctiletý mládenec jsem si četl klasické sci-fi povídky a mám takový pocit, že jsem nebyl sám. Může se to sice jevit supermoderně, ale je to námět jako žánr sám. Objektivní potíž je, že to není mainstream a kvůli hvězdným honorářům a trikům tohle nebyla vůbec laciná podívaná. Netvrdím, že je to pecka, ale propadák to není.
lamps
lamps
15 156 bodů
4.5
A budu zlej. Nebýt za kamerou tak uznávaný člověk jako Pfister a nepromenádovat se před kamerou početná sebranka jinak naplno zářících hereckých hvězd, snad bych hodnotil lépe. Ovšem když natolik ambiciózní a velkohubý příběh dobrovolně a opakovaně bije do mé omezené inteligence a ještě při tom říká "já tě stejně doběhnu, I'm made in Hollywood', opravdu nemám problém mu sám nastavit nohu a vymáchat mu hubu v odpadu. Není to samozřejmě tak zlé, abych v půlce otráveně odcházel, a pokud překousneme pár těžkých příběhových nesmyslů, tak první dvě třetiny se dají považovat i za celkem slušnou konverzační sci-fi s neokoukanou zápletkou. Avšak co se děje v závěru, to jest urážka všech, kteří se nedívají na film jen kvůli tomu, že Johnny i po padesátce vypadá tak švihácky. A právě Deppovi se skutečně divím, že do toho při svých zkušenostech šel - takhle ubohý charakter, který z pozice nejzáhadnější a nejdůležitější postavy ani pořádně neví, čeho chce dosáhnout, doposud neztvárnil. A takový je i celý zbytek filmu - nevypadá špatně a tváří se profesionálně, ale uvnitř je absolutně prázdný a těžce nezajímavý. Jaký to paradox, že pane Nolan? :-)
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
4
Astronautova žena 2: Cesta do kyberprostoru.
  • sem tam pěkně nasnímaná scéna
  • solidní soundtrack
  • scénář
  • matné herecké výkony
  • nulová atmosféra
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Zajímavej film, dobrej film, ALE.............ani trošku mě to nezaujalo jak jsem čekal, už jen za to zklamání hvězda dolu. Dobrá hudba jen místama a celková myšlenka filmu mi nepřijde moc originální. Jako pilot k seriálu by to bylo super, ale jako hit v kinech.....to asi né. Jinak velká jména jako Johnny Depp a Morgan Freeman v jednom filmu, to se jen tak nevidí a jsem za to rád. 52%
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6.5
Tohle už od začátku nemělo moc šancí na úspěch, protože většina lidí neumí ani pořádně vyslovit
  • námět
  • název filmu
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6
Dostat myšlenky žijícího člověka do počítače. Počítače připojeného k internetu. Námět, se kterým se už mnohokrát musel setkat každý, kdo někdy četl či viděl nějaké sci-fi. Zde tedy ozvláštněno tím, že on to Johnny Depp vlastně s tím lidstvem možná myslí i dobře...? Ale lidstvo jako tradičně neví, co je pro něj dobré. Opravdu se tvůrci nemohli trochu víc snažit a vytěžit z toho potenciálu větší důvod k zamyšlení, které by takové téma zákonitě mělo vyvolávat?
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
6
Tento film je těžké hodnotit... Má to jeden jednoduchý důvod: Johnnzho Deppa ve filmu neznáme tak dobře, abychom mohli hodnotit jestli jeho postavu ovládá ten původní program nebo je to stále on. Proto vlastně nemůžeme ani určit jestli film dopadl dobře nebo špatně. Jinak podle mě kvalitní film, který stojí za shlédnutí.