K zázraku

57%
K zázraku

Neil (Ben Affleck) je neúspěšný spisovatel, který žije v manželství bez lásky s Marinou (Olga Kurylenko). Oba manželé hledají vztah mimo manželstvi - Neil se sblíží se sousedkou Jane (Rachel McAdams) a Maryna má aféru s Charliem. Oba manželé hledají pomoc u kněze Quintana (Javier Bardem), který je frustrovaný tím, že kvůli řešení problémů ostatních, nemá čas žít svůj vlastní život. Problémy Neila a Mariny se projeví i na jejich dceří, která začne mít problémy ve škole. (oficiální text distributora)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Kdyby Malick nebyl umělcem (nebo to o něm všichni neříkali), nebyl by nikým, protože jeho filmy nejsou nic než umění (nebo se to o nich aspoň říká). A mě to strašně nezajímá a od Stromu života pomalu i irituje. To The Wonder už je opravdu jen artový kýč, kde všechno tak otravně splňuje očekávání umělecké kinematografie (vlající vlasy, záběry oblohy a slunce, ladně tančící ženy za mlžného oparu, listí ve větru, odlesky ve vodní hladině, vlnící se obilí), že mi to místy přišlo spíš směšné než cokoliv jiného.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
4
Malickova tvorba šla zatím úplně mimo mne. Až to té doby než jsem si pustil toto jeho dílo. Musím říct, že z toho nejsem nějak ohromen. Je to film, který má svůj styl, a toho se drží od začátku až do konce. Věděl jsem, že to nebude trhák do kin, ale přeci jen s obsazením jako je toto, jsem očekával trochu něco jiného. Teď už ale vím, že Terrence Malick je režisér, kterého jedna polovina lidí miluje a druhá nenávidí. Já se stavím k této otázce neutrálně. Má to něco do sebe, ale je to jeden z nejpodivnějších filmů, co jsem kdy viděl.
Judinka
Judinka
627 bodů
10
Naprosto strhující a jednoduše řečeno dokonalé! Jak už jsme od Malicka zvyklí, film je jednou velkou meditací, ve které se snoubí krásná hudba, nadpozemsky krásné záběry přírody a mezi tím vším jakoby nic odehrávají herci velmi přirozeně a nenuceně životní dramata svých postav. Pro mě emočně nejsilnější Malickův počin. Neuvěřitelná lehkost a poetičnost se musí vnímat nikoliv hlavou, ale srdcem. A právě to je na Malickovi to nejúžasnější.

Dodatečné informace

Původní název:
To the Wonder (více)
  • USA K zázraku
  • USA To the Wonder
  • USA A Essência do Amor
  • USA Amor Pleno
  • USA Askin Izleri
  • USA Cudezu naproti
  • USA Ime suunas
  • USA Mehri to thavma
  • USA К удивлению
Země původu:
USA
Tržby:
0,59 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění