Trollové

64%
Trollové

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem.

Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu. (Cinemart)




Recenze: Trollové

Kinobox.cz
70%

Opravdu ale hodně pomáhá ta vymazlená vizuální podoba a různé minivtípky, které často mají o trochu vyšší úroveň, než je v podobných filmech běžné. No ale pak je tu ještě dabing, který je docela dobrý, ale přináší s sebou několik problémů, za které jeho čeští tvůrci nemůžou...


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Na světě není takové množství drog,které bych musel zkonzumovat,abych tento snímek ocenil. Vždyť ani všechny ty písničky nezachrání tu tuctovost a naivitu toho animáku. Cílovou skupinou budou nejspíš opravdu ti úplně nejmenší,protože já na tom neshledal nic zajímavého.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Průměrný animák. Ale hvězdičku musím dát navíc za ty písničky co tam ty šmudlové zpívaj, parádní výběr, když ne děti, tak já jsem si filmeček užíval :-) 76%
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6
To je těžký hodnotit. Řekla bych, že cílovou skupinou bylo nejspíš pětileté dítě, které sedělo vedle mě - všichni se objímají, mají se rádi, zpívají a tancují a kdo tak nečiní, zákonitě nemůže dojít štěstí. Princezna Poppy byla s tou svojí pozitivností občas dost na zabití a díky za Větvíka a jeho smysl pro realitu, byť to teda potom dost zabil těmi romantickými klišé, co našeptával uklízečce Brigitě, která je pak ze záplavy trollích vlasů hustila do bergenskýho prince. Jo a všichni (skoro) se napravili, což je taky důležitý. Dobrý výběr songů s podpisem Justina Timberlakea. Akorát mi nějak neseplo, kde se v dabingu ztratila píseň The sound of silence, která je kromě titulkových písní asi jediná nepřeložená.


Dodatečné informace

Původní název:
Trolls (více)
  • USA Trollové
  • USA Trolls
Premiéra v ČR:
3. 11. 2016
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
125 mil. USD
Tržby:
346,86 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Trollové je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Trollové


Podobné


Powered byJustWatch