Ring

69%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Sadako poprvé a v ryze asijském stylu. S viditelně nízkým rozpočtem se povedlo vybudovat úžasně temnou atmosféru, která až zaráží dech. Tak takto mají atmosferické horory vypadat. Pomalu plynoucí děj s jednoduchou zápletkou gradující vyvoláváním hrůzy a beznaděje neumí natočit jen tak někdo. Psychologické vnímání diváka je vedeno do maxima jak vizuální stránkou obrazu, tak i zvukovým doprovodem. Japonští tvůrci na to byli vždy machři a fakt, že se tento národ bojí nejvíce duchů tomu jenom dokládá na působivosti. Tento snímek je jeden z mnoha japonských hororových počinů, který svému žánru dělá čest.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Nevěřil bych, že to někdy napíšu, ale americký remake je zásadně lepší. Tady jsem se spíš k smrti nudil než bál a opravdu oceňuju jen několik kusých scén. Poprvé překonal americký remake japonský originál?
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Americký remake (který jsem jako většina viděl dříve) je příběhově dokonalejší a pestřejší, vizuálně stylovější a filmařsky originálnější. Zatímco u Verbinského snímku jsem byl třikrát na záchodě a po skončení jsem si raději šel vypnout telefon, japonská verze už mi přes veškerou snahu způsobila jen drobné mražení vyvolané velkou měrou tím, že jsem se na film díval 20. září (kdo film viděl, jistě chápe). Když ale odhlédnu od slavnějšího remaku, zůstane mi jeden z nejoriginálnějších a stále i nejnapínavějších hororů vůbec, který se opírá výhradně o skvělý příběh a k silnému diváckému ohlasu nepotřebuje ani krev a násilí, ani hromadu digitálních efektů. Poctivá japonská filmařina, která bude jako zrod velkého fenoménu dobře koukatelná za deset, dvacet a možná i padesát let.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Ako horor - dej dobrý no zbytok nič moc , ale ako film to bolo super , len mi tam chýbala atmosféra. 4*
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
0
Neni to nekoukatelné, spíš na to neni důvod koukat. Žádná atmosféra, herecky ploché, vizualně nudné. Americký remake z toho debilního námětu vytesal opravdu hodně.
Hanzo Bureshi
Hanzo Bureshi
271 bodů
9
Sadako je prostě má druhá nejlepší postava, první je samozřejmě Kayako. Já mám prostě pro starší japonské horory slabost a baví mě to. Americký remake má lepší vizuál, lepší soundtrack, větší rozpracovanost, ale japonské legendy by se dle mého názoru nemají předělávat. Tohle je prostě ORIGINÁL, který si opravdu drží mou pozornost, má to super zvukové vřískající efekty, sympatické postavy. Hlavní dvojice byla samozřejmě nejlepší. Nanako Macušima byla super a Sanada byl klasicky cool. Není to snímek, který sedne každému a někoho bude určitě nudit a někomu přijde dost směšný, ale já prostě tohle říct rozhodně nemůžu. Mé hodnocení: 9/10
Smazaný uživatel
0 bodů
8
Originální verzi jsem viděl dříve než americkou, což jsem asi jeden z mála. Film sice vypadá dost lacině, ale má svoje děsivé kouzlo, kterým překonává kdejaký drahý a trikově zmáknutý horor. Mě svým příběhem neuvěřitelně zaujal! Teď jsem zvědav na remake.