Špinavý trik

63%
Špinavý trik
Plakát traileru
Fiktivní snímek Špinavý trik, který je založen na reáliích jednoho z nejpozoruhodnějších skandálů v dějinách Spojených států, vypráví příběh špičkového podvodníka Irvinga Rosenfelda (Christian Bale), který je společně se svou obdobně vychytralou britskou partnerkou a milenkou Sydney Prosserovou (Amy Adams) přinucen ke spolupráci s agentem FBI Richiem DiMasem (Bradley Cooper), který se zcela vymkl kontrole. DiMaso je s sebou strhává do světa jerseyských politických machinátorů a mafiánů, který je nebezpečný i lákavý současně. Jeremy Renner představuje Carmena Polita, zaníceného, ale prchlivého politika, který se ocitl v pasti mezi podvodníky a FBI. Irvingova nevypočitatelná manželka Rosalyn (Jennifer Lawrence) by se přitom mohla stát onou příslovečnou poslední kapkou, která způsobí, že se mocné hráze intrik a podvodů definitivně protrhnou. Stejně jako předchozí filmy Davida O. Russella je i film Špinavý trik snímkem, který nelze jednoduše přiřadit k žádnému konkrétnímu žánru a který staví na syrových emocích a situacích, ve kterých se rozhoduje mezi životem a smrtí. (Falcon)



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6.5
David O. Russell tak cíleně míří na Oscary až zapomněl na to hlavní - dát filmu duši díky které si diváci film zamilují. Takto je Špinavý trik po všech stránkách kvalitních (Masky ,kostýmy ,herci) ,ale také chladný a odměřený. Těch deset nominací je podle mne nezasloužených,ale O. Russell jde asi porotě na ruku jinak nevím.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Asi nejdelší dvě hodiny, jaké jsem v kině zažil. Herci okázale oscarově drmolí naprosto nezajímavé věty a já jen chci, aby to co nejrychleji skončilo: nevnímal jsem už ani, o čem to je. Nuda roku. Chtěl jsem dát korektní tři, ale nakonec jsem se rozhodl si na nic nehrát.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Herecky perfektní. Ale jinak je tohle retro drama chvílemi fakt nuda. O. Russell začíná Spielbergovatět a točit na akademickou jistotu. Takže doufám, že na Oscarech bude tohle dílko jen do počtu. 5.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
American Hustle (více)
  • USA Špinavý trik
  • USA American Hustle
  • USA American Bullshit
Premiéra v ČR:
23. 1. 2014
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
251,17 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Špinavý trik je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch