Banshee

84%
Banshee
Akční drama, které vypráví o bývalém trestanci Lucasi Hoodovi, jenž se neuvěřitelnou shodou okolností stane šerifem venkovského amišského městečka, když pátrá po ženě, kterou viděl naposledy před patnácti lety. Tehdy se po vyloupení klenotnictví Lucas dobrovolně vzdal policii, aby ona mohla uprchnout. Tato žena nyní žije v Banshee, říká si Carrie Hopewellová, je vdaná za místního okresního prokurátora, má s ním dvě děti (z nichž jedno může být Lucasovo) a snaží se žít co nejnenápadněji... Dokud se neobjeví Lucas, jenž otřese celým jejím světěm a oživí staré vášně. Situaci, budující zde brutálně impérium postavené na drogách, hazardu a výpalném. Lucas s pomocí bývalého boxera, nyní barmana Sugara Batese dokáže být Kaiovi a jeho gangsterům rovnoceným soupeřem a dokonce se mu podaří nastolit v Banshee jistou míru přísné spravedlnosti. Ovšem Lucasovi stále zůstává chuť loupit a to jeho i Carrie svádí na nebezpečnou cestu pokrytectví, kterou zkříží pomstychtivý Mr. Rabbit, newyorský gangster, jehož kdysi obrali.




hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Jo, Banshee je fain městečko. Jenom ten šerif je ňákej divnej. Od prvního dílu parádní jízda, která mě donutila sjet první sérii na jeden zátah. S násilím a nahotou si tady hlavu nikdo neláme, navíc Starr je neskutečný sympaťák, kterému tu práci snů (pěsti, ženy, chlast) fakt přeju._ Druhá série trošku přibrzdila. Hlavně scénaristicky už to začíná být místy bezradné._Třetí série je nekompromisní náhul. Špička TV tvorby._Čtvrtá je opticky asi nejslabší. Trochu lepší detektivka aka Killing nebo True Detective, ale to boužel není to, co jsem čekal. Ale stejně mi tohle městečko bude sakra chybět. S01 5/5, S02 4/5, S03 5/5, S04 4/5
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
2
Snažil jsem se tento seriál rozkoukat. No nepodařilo se mi to. první díl jsem ještě zvládl, ale druhý jsem už zkrátka nedal. Postavy nesympatický, chovají se jak mentálně retardovaný. Je mi líto, že jsem takhle naboural místní hodnocení, ale takto to zkrátka vidím. Nechápu takový nadšení nad tímto seriálem.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
1. série: Ta přiznaná béčkovost mě ohromně baví, ale scenáristické zvratky v rámci posledních dílů první série jsou fakt na přesdržku. Přesně ten typ seriálu, kde se hov*o uměle natahuje, aby se doplazilo aspoň na deset dílů, a dělá z diváka tupce bez mozku. To je i na béčko trochu moc. Ale ty postavy jsou strašně super a závěrečná akce hodně guilty. 70%. 2. série - každý díl opravdový originál, skvělá akce a dobře rozvíjející se příběh. Akorát ten záporák a všechny ty flashbacky jsou zase vytažené z hlubin scenáristkých střev, chjo. Obrovská škoda. Epizoda s Kurýrem geniální. 70%. 3. série - 100%. Wow. Spolehlivě nejodvážnější televizní projekt současnosti, který kašle na konvence a veškeré mantinely "televizní zábavy". Sofistikovanost odkazů (Přepadení 13. okrsku), bezbřehá láska k 80s béčkovým momentům a totální fuck-off diváckým očekáváním, je kombo, které jsem v takové míře mimo plátno ještě neviděl. Klobouk dolů.

Dodatečné informace

Původní název:
Banshee (více)
  • USA Banshee
Premiéra v ČR:
12. 1. 2013
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch